Omlós-sajtos sütemény
Elkészítés módja
1. A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal és végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Lehet, hogy nem kell hozzá az egész doboz tejföl.
2. Az összeállított tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk.
3. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
4. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
5. Tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
6. 200 fokon előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.