Medvehagymás -sonkás pogácsa
Elkészítés módja
1. A medvehagymát és a sonkát külön aprítóba tettem és a borssal összeaprítottam.Így kerül a száraz hozzávalókba.
2. A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntöttem és sima tésztává gyúrtam.
3. Lisztezett deszkán 2 cm-es vastagságúra nyújtottam és keresztbe hosszába bevagdaltam (húsvétra való tekintettel tojásformájú), kiszúróval formáztam és egy szilikonnal bélelt sütőlemezre rakosgattam őket.
4. A tojássárgájákhoz kevés vizet kevertem és szilikon ecsettel lekentem a tetejüket.
5. Megszórtam szezámmaggal, és 15 perc pihentetés után mehetett is a sütőbe.
6. Előmelegített sütőbe 160 fokon 25 percig sütöttem, közben egy kis flakonból vizet spricceltem a tetejére a pogácsáknak.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.