Sajtos-sós keksz

Elkészítés módja
1. A sajtot reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn.
2. Keverjük össze a kétféle lisztet, a só, és a sütőport, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Ezután morzsoljuk össze, keverjük hozzá a reszelt sajtot, a köménymagot és kanalanként a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (a vizet apránként adjuk hozzá, mert nem szabad, hogy a tészta ragacsos legyen).
3. A tésztagombócot ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be egy fél órára a hűtőbe.
4. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, kenjük le a felvert tojással és ízlés szerinti méretűre vágjuk fel (én derelyevágóval 4x4 cm-es kockákra vágtam fel).
5. Ezután helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával bökjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
7. A sütőből kivéve helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Sajtos-sós keksz recepthez fűződő történet, jótanács
Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.