Sajtos-sós keksz

Sajtos-sós keksz recept
Hozzávalók
•  20 dkg zsíros keménysajt (pl. Double Gloucester)
•  10 dkg vaj
•  15 dkg búzaliszt
•  5 dkg kukoricaliszt
•  2 tk köménymag
•  késhegynyi piros paprika
•  1/2 tk sütőpor
•  1 tk só
•  3-4 ek hideg víz
•  1 tojás (a lekenéshez)

Elkészítés módja

1. A sajtot reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn.

2. Keverjük össze a kétféle lisztet, a só, és a sütőport, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Ezután morzsoljuk össze, keverjük hozzá a reszelt sajtot, a köménymagot és kanalanként a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (a vizet apránként adjuk hozzá, mert nem szabad, hogy a tészta ragacsos legyen).

3. A tésztagombócot ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be egy fél órára a hűtőbe.

4. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, kenjük le a felvert tojással és ízlés szerinti méretűre vágjuk fel (én derelyevágóval 4x4 cm-es kockákra vágtam fel).

5. Ezután helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával bökjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).

7. A sütőből kivéve helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

Sajtos-sós keksz recepthez fűződő történet, jótanács

Száraz, hűvös helyen tároljuk.

A leírásban szereplő Sajtos-sós keksz recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (keksz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.