Csemegeuborkás virslitorta
Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a sóval összeforgatjuk, majd a vajjal/margarinnal elmorzsoljuk, a tojást és a vizet hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
2. A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben együtt aranysárgára pirítjuk. A tejfölt a tojásokkal simára habarjuk, az ételízesítővel, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A karikákra vágott virslit, a lecsöpögtetett kis kockákra aprított csemegeuborkát és a már csak langyos szalonnás hagymát hozzáadjuk.
3. A tésztát meglisztezett gyúrólapon kerekre nyújtjuk, majd egy margarinnal kikent 24 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kb.3 centi magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, a zsemlemorzsával meghintjük.
4. A virslis uborkás ragut elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 30-35 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.