Darált húsos pite (pie)
Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a hideg vajjal/margarinnal nagyon gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2.Ezután enyhén meglisztezett gyúrólapon akkora (kb.30 centis) kerek lappá nyújtjuk, hogy egy 26-27 centi átmérőjű, alacsony peremű, kikent formát kényelmesen kibélelhessük vele úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát villával megszurkáljuk, nehogy sütés közben felpúposodjon. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) 8 perc alatt elősütjük.3. A hagymát és a répát megtisztítjuk, az előbbit finomra vágjuk, az utóbbit lereszeljük. Az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk rajta. Először a húst adjuk hozzá, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a répát is. Pár percig együtt pároljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejszínben elkevert tojássárgáját és a sűrített paradicsomot is. Éppen csak egyet forralunk rajta, azután egyenletesen az elősütött tésztára halmozzuk.
4. A szalonnaszeleteket a tetejére rakjuk (befedjük vele a pitét) majd forróra előmelegített sütőben (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb.30 perc alatt megsütjük.Amikor kész, kakukkfű levélkéket szórunk rá és forrón tálaljuk. Sok-sok zöldsalátát kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.