Fűszeres, túrós pogácsa
Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és 10 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A túrót áttörjük, a liszthez adjuk, megsózzuk és a fölfuttatott élesztővel és a tojással összegyúrjuk. Letakarva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Másnap a tésztát lisztezett gyúrólapon 2,5 centi vastag kerek lappá nyújtjuk. 5 ceti átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat két tenyerünk között kissé megformázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
3. Tetejüket a fölvert tojással megkenjük, éles késsel egy-két helyen bevagdossuk és 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, közepesnél kicsit erősebb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) 20 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.