Szalonnás masni

Szalonnás masni recept
Hozzávalók
•  az alaprecept szerint elkészített leveles vajastészta (2 csomag – 2 x 50 dkg – fagyasztott leveles vajastészta is lehet)
•  kb.20 vékony szelet főtt füstölt húsos szalonna (sliced bacon)
a nyújtáshoz:
•  finomliszt
a lekenéshez:
•  1 tojás
a tetejére:
•  10-12 dkg reszelt sajt

Elkészítés módja

1. A tésztát lisztezett késsel kettévágjuk, ha fagyasztottal készítjük, akkor azt hűtőszekrényben fölengedjük. Enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 3 milliméter vékonyságú, egyforma nagyságú téglalapokká nyújtjuk.

2. Az egyiket felvert tojással gyöngéden megkenjük, majd a szalonnaszeleteket egymás mellé ráfektetjük. A lényeg, hogy mindenhová jusson belőle.

3. A másik tésztalapot ráillesztjük, nyújtófával egy kicsit összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, 10 centi hosszú csíkokra vágjuk. A tésztadarabokat egyenként megcsavarjuk – így lesz masni formájuk –, majd tepsire sorakoztatjuk.

4. Tetejüket a maradék felvert tojással lekenjük – arra vigyázzunk, hogy az oldalára ne folyjon le, mert akkor a tészta nem emelkedik fel –, a reszelt sajttal behintjük, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 15-17 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.

A leírásban szereplő Szalonnás masni recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.