Szalonnás masni

Elkészítés módja
1. A tésztát lisztezett késsel kettévágjuk, ha fagyasztottal készítjük, akkor azt hűtőszekrényben fölengedjük. Enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 3 milliméter vékonyságú, egyforma nagyságú téglalapokká nyújtjuk.
2. Az egyiket felvert tojással gyöngéden megkenjük, majd a szalonnaszeleteket egymás mellé ráfektetjük. A lényeg, hogy mindenhová jusson belőle.
3. A másik tésztalapot ráillesztjük, nyújtófával egy kicsit összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, 10 centi hosszú csíkokra vágjuk. A tésztadarabokat egyenként megcsavarjuk – így lesz masni formájuk –, majd tepsire sorakoztatjuk.
4. Tetejüket a maradék felvert tojással lekenjük – arra vigyázzunk, hogy az oldalára ne folyjon le, mert akkor a tészta nem emelkedik fel –, a reszelt sajttal behintjük, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 15-17 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.