Paprikás, túrós csiga

Paprikás, túrós csiga recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  12.5 dkg tehéntúró
•  1 tojás
•  4-4 evőkanál tej és olaj
•  1 dl tejföl
•  25 dkg finomliszt
•  2 dkg élesztő
•  1 mokkáskanál só
a töltelékhez:
•  15 dkg piros sárga és zöld húsú paprika vegyesen
•  5 dkg kimagozott olívabogyó (lehet paprikával töltött is)
•  fél-fél csokor petrezselyem és borsikafű (csombor)
•  20 dkg friss sajt (olyan az állaga mintha nagyszemü túró lenne összekeverve tejföllel)
•  só őrölt fekete bors
a nyújtáshoz:
•  1-2 evőkanál finomliszt
a lekenéshez:
•  1 tojás
•  2 evőkanál tejföl
a forma kikenéséhez:
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A tésztához a túrót áttörjük, a tojással, a tejjel, az olajjal, a tejföllel, a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, meg a sóval jól összedolgozzuk. Eleinte ragacsos a tészta, 3-4 perc gyúrás után azonban elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük, ez bőven elegendő idő arra, hogy elkészítsük a töltelékét.

2. Ehhez a többféle színű paprikát apróra vágjuk, ahogyan az olajbogyót is. A petrezselymet meg a csombort finomra aprítjuk, majd az előzőekkel együtt a friss sajtba (tejfölös túróba) keverjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk.

3. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapon 30x40 centis téglalappá nyújtjuk. Tojásfehérjével megkenjük, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket. Ügyesen föltekerjük, 10 szeletre vágjuk, és lapjával egy kivajazott, 26 centi átmérőjű tortaformába rakosgatjuk. A megmaradt tojássárgáját a tejföllel simára keverjük, a csigákra kenjük.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük.

A leírásban szereplő Paprikás, túrós csiga recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.