Paprikás, túrós csiga
Elkészítés módja
1. A tésztához a túrót áttörjük, a tojással, a tejjel, az olajjal, a tejföllel, a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, meg a sóval jól összedolgozzuk. Eleinte ragacsos a tészta, 3-4 perc gyúrás után azonban elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük, ez bőven elegendő idő arra, hogy elkészítsük a töltelékét.
2. Ehhez a többféle színű paprikát apróra vágjuk, ahogyan az olajbogyót is. A petrezselymet meg a csombort finomra aprítjuk, majd az előzőekkel együtt a friss sajtba (tejfölös túróba) keverjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapon 30x40 centis téglalappá nyújtjuk. Tojásfehérjével megkenjük, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket. Ügyesen föltekerjük, 10 szeletre vágjuk, és lapjával egy kivajazott, 26 centi átmérőjű tortaformába rakosgatjuk. A megmaradt tojássárgáját a tejföllel simára keverjük, a csigákra kenjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.