Zöldbabos lepény
Elkészítés módja
1. A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük, alaposan csepegtessük le, majd hűtsük ki egészen.
2. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, adjuk hozzá a tejszínt és keverjük alaposan össze.
3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a leveles tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
4. Ezután pakoljuk rá a roppanósra főzött, kihűtött zöldbabot, majd öntsük rá a tojásos keveréket.
5. Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből és csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a sajt ráolvad, a tészta pedig szép pirosra sül.
Zöldbabos lepény recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.