Túrós koszorú szőlővel
Zsuzsa örülök hogy sikerült ötletet adnom, és kíváncsian várom a Te receptedet. Természetesen másfajta szőlővel is megsütheted. Nekem éppen akkor Otello volt itthon.
Bemutatkozás:
Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára aztán már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is. Négy évvel ezelőtt útjára indítottam a blogomat a "Gizi-receptjei"-t ahol egy csokorba gyűjtöm az általam elkészített ételek, és sütemények receptjeit. Ezzel is segítve, ötletet adva a látogatóinak, hogy mit is süssenek, és főzzenek.
-KARD ÉVA
1. A cukkinit kisebb lyukú reszelőn reszeljük le, majd tegyük egy szűrűbe, hogy lecsepegjen. Ezután alaposan nyomkodjuk ki, hogy az összes leve kifoly..
1. A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (v. margarint) majd kezdjük el összemorzsolni. 2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük ho..
1. A karalábét hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. 2. A citrom héját vágjuk le vékon..
1. A szilvákat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra. 2. Szitáljuk bele a keverőtálba a sütőporral elkevert lisztet, a ..
1. A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután krumplinyomón nyomjuk át és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen (villával is..
1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan csíkozzuk fel. A sárgarépát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. (Ha túl ..
1. Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk fel négy, lehetőleg egyforma részre. 2. Az egyik tésztadarabra tegyünk rá egy ..
1. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor,..
1. A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg sütőmargarint és kezdjük el összemorzsolni. 2. Amikor már ..
1. A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre (a torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja). 2. A vörösha..
1. A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint és kezdjük el összemorzsolni. 2. Amikor már kellően morzsalékos,..
1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, sütőporral, majd szitáljuk egy tálba. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg margarint, majd kezdjük el össze..
1. Az olajat melegítsük fel, majd szórjuk hozzá a búzadarát. Ezután sózzuk és állandó keverés mellett pirítsuk aranybarnára. 2. Amikor már szép arany..
1. A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg ..
1. A csicseriborsót tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. 2. A combokat sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy átjár..
1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgájukat egyenként óvatosan beledolgozzuk, végül a darált dióval összeszitált lisztet és mor..
1. Előző este elkészítjük a zselét - a csomagoláson feltüntetett elkészítési mód alapján, azonban csak az előírt víz felével-kétharmadával. Egy kb. 20..
1. A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. 2. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. 3. Ha nem elég apró a túró, p..
1. A liter tejet a margarinnal, cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni. 2. A pohár tejben elkeverjük a búzadarát és amikor felforrt a cukros..
1. A csirkemellfilét feldaraboltam, kicsit kiklopfoltam (egy mellfilét 4 db-ra vágtam), majd bepácoltam fűszeres olajban 1-2 órára. 2. A hagymát apró..
1. A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. 2. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslis..
1. A húst megmostam, felkockáztam. 2. A hagymát megpucoltam, felkarikáztam. 3. A wokot felforrósítottam kevés olívaolajjal, majd beletettem a hagymá..
1. A babokat be kell áztatni; a tarkát egy nappal előbb, a gyöngybabot főzés előtt egy órával. A babhoz való 1 db vöröshagymát apróra kockázva olajon ..
1. A tortazselét a tasakon leírt módon készítsük el (ha eredetileg 2,5 dl folyadékhoz tervezték, mi akkor is készítsük kevesebből, hogy szilárdabb leg..
Zsuzsa örülök hogy sikerült ötletet adnom, és kíváncsian várom a Te receptedet. Természetesen másfajta szőlővel is megsütheted. Nekem éppen akkor Otello volt itthon.
Kedves Szabina, én köszönöm hogy tetszik a receptem. Áfonyával is nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Kedves t.variam! Köszönöm, hogy benéztél hozzám!! Mindig szívesen látlak. Jó nézelődést kívánok.
Manócska, akkor ne halogassad mert nagyon finom. Melegben jól lehűtve, nincs is finomabb. :)
Nagyon finom, ha szereted a gyümölccsel egyben sült húsokat. Biztosan neked is ízlene. Igen, van fügefánk, és most is tele van gyümölccsel, reménykedem hogy hamarosan be is érik.
Kedves Zsuzsa, köszönöm!! Én is mindig megnézem hogy milyen finomságot osztasz meg velünk. Egyben elnézésedet kérem, hogy nem szólok hozzá.
Már első olvasatra is jól hangzik a változtatásod, és szilvával is biztosan nagyon finom lesz. (én is minden recepten változtatok :) )
Természetesen ízlés szerint más gyümölccsel is megsütheted.
Kedves t.variam! Biztosan nem fogsz csalódni, mert valóban nagyon finom a tésztája. (persze az almás töltelék is) Ezt a tésztát már töltöttem meg meggyel-áfonyával, és úgy is nagyon finom. Belinkelem a receptjét, melyet a blogomban megtalálsz, ha esetleg érdekel.
http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2011/03/meggyes-afonyas-parna.html
Kedves Zsuzsa! Örülök hogy neked is tetszik. Egyszerű, és nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Nagyon finom recept!! Én imádom a cukkinit, kifogom próbálni ezzel a töltelékkel.
Karperec, csak nyugodtan!! Váljék egészségedre. :)
t.variam! Nagyon jó ötlet, biztosan finom fagyi lesz belőle. Igaz én fagyit nem szoktam csinálni, de egy próbát megérne. :)
Erről a süteményről nekem is az anyukám jut az eszembe. Ő nagyon sokszor megsütötte, és a receptet sajnos soha nem írtam le. Köszönöm neked, hogy most megosztottad velünk. A napokban éppen baracklekvárt készülök befőzni, és ez lesz az első sütemény amit megsütök vele.
Kedves Edit, köszönöm!! Az édesköményt valóban csak nagyon ritkán lehet megvásárolni, és csakis nagyobb bevásárlóközpontokban. Én már hosszú ideje szerettem volna megkóstolni, aztán a barátnőm Hollandiából hozott először, és nagyon ízlett. Pesten a Nagycsarnokban vettem ehhez a leveshez, igaz elég borsos az ára, de néha azért megengedhetjük magunknak. Az íze ánizsos.
A hozzászólásokat olvasva, azért most nagyon elgondolkodtam azon, hogy töröltetni kellene ezt a receptemet!!!
Kedves T.variam! Nagyon sajnálom, hogy csalódást okoztam ezzel a receptemmel. Egyáltalában nem haragszom, sőt köszönöm a hozzászólásodat!!! Szeretek új, és főként képtelennek tűnő ötleteket is kipróbálni, így ez az üvegben sütött pite is én vagyok.
Edit, amikor megláttam ezt a receptet egy külföldi oldalon, nekem is az volt az első gondolatom, hogy biztosan elpattan az üveg. Ezért is próbáltam ki, és szerencsére egészben maradt.
Manócska köszönöm!!! Nálunk is nagy kedvencek a gyümölcs levesek. A nagy melegben szinte csak azt ettünk, jól lehűtve. Ehhez a leveshez sütöttem túros leveles rudat, és azzal isteni finom volt.
Kedves Szabina! Nyugodtan próbálkozzál csak meg szép érett paradicsomból levest főzni, meglátod mennyivel finomabb mint a sűrített paradicsomból. Biztosan neked is jobban ízlik majd.
Igen, hűtőben kell tárolni, legalábbis én ott tároltam, nehogy megromoljon. Próbaképpen 5 hónapig bent hagytam egy kisebb üveggel, és semmit nem változott sem az állaga, sem pedig az íze. Ugyanolyan finom maradt.
Kedves Karperec, ennek nagyon örülök!! Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom. :)
Kedves t.variam! Én köszönöm, hogy érdemesnek találod a receptet arra, hogy Te is kipróbáld!!! Arról én is olvastam, hogy nagyon egészséges, de arról fogalmam nem volt, hogy nagyon drága. Így aztán örüljünk, hogy nekünk saját bodzabokrunk van, és főzzünk be mindketten jó sok finom lekvárt. Kérlek, majd azért írd meg, ha befőzted, hogy Neked ízlik-e.
Kedves Cherryka! Sajnos nem tudok egyenlőre válaszolni a kérdésedre, mert nyersen még nem kóstoltam meg a bodzabogyót. Megnéztem, de még zöldek a bogyók. Viszont ha, beérett megfogom kóstolni, és megírom neked. Lekvárnak viszont az almával együtt nagyon finom. Nyugodtan próbáld ki, én is készülök idén is főzni néhány üveggel.
kedves manócska! Nagyon köszönöm!! Igyekszem megosztani a receptjeimet, még ha kicsit ritkábban is.
Kedves Edit, nagyon köszönöm!!Nem csak mutatós, de nagyon finom, így bátran merem ajánlani.
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.