Diós-szilvás pite

Elkészítés módja
1. A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg sütőmargarint és kezdjük el összemorzsolni.
2. Amikor már morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha lágy lenne a tészta, akkor adjunk hozzá egy kevés lisztet.
3. Ezután nyújtsuk ki, béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be a hűtőbe ameddig a tölteléket elkészítjük.
4. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük alaposan össze.
5. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá az egész tojást, a joghurtot, ízlés szerint őrölt fahéjat, majd kanalanként a pudingporral összekevert darált diót. Egy lágyabb masszát fogunk kapni.
6. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a diós masszát.
7. Ezután rakjuk ki a tetejét a felezett szilvával úgy, hogy a húsos része legyen felül.
8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre.
9. Ezalatt az idő alatt a tészta szép pirosra sül, viszont a töltelék még kicsit lágyabb, remegős, de mire teljesen kihűl, szépen szeletelhető lesz a pite.
10. A szilvalekvárhoz adjuk hozzá a rumot, majd kevergetve főzzük 1-2 percig.
11. Ezután a sütőből kivett, forró pite tetejét kenjük le a rumos szilvalekvárral, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Diós-szilvás pite recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét, majd úgy kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.