Hamis krémes

Hamis krémes recept
Hozzávalók
•  40 dkg liszt
•  25 dkg sütőmargarin
•  4 db tojássárga
•  15 dkg porcukor
•  1 cs sütőpor
•  csipet só
•  1-2 ek víz
•  3 cs vaníliás pudingpor
•  4 cs vaníliás cukor
•  20 dkg porcukor
•  7 dl tej
•  4 db tojásfehérje
•  5 dl tejföl (20%-os)

Elkészítés módja

1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, sütőporral, majd szitáljuk egy tálba. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg margarint, majd kezdjük el összemorzsolni.

2. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, egy evőkanál vizet és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

3. Ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki 22x32 cm-es nagyságúra és helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt (vagy kizsírozott, lisztezett) tepsibe.

4. A tepsiben lévő tésztát és a másik tésztagombócot is tegyük hideg helyre amíg elkészítjük a tölteléket.

5. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet és a porcukrot.

6. Ezután tegyük fel a tűzre, állandó keverés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

7. Amikor a puding kihűlt, keverjük hozzá a vaníliás cukrot, apránként a tejfölt, majd robotgéppel keverjük jó simára.

8. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a pudinghoz.

9. Ezután a tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a habos pudingot, majd nyújtsuk ki a másik tésztalapot és óvatosan helyezzük a puding tetejére. Egy hústűvel böködjük meg több helyen mielőtt a sütőbe tennénk.

10. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép világos, zsemleszínűre a tésztát. Légkeverésnél 160 fokon, 35 percig.

11. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen. Ha zsírozott, lisztezett tepsibe sütöttük, akkor abban hagyjuk teljesen kihűlni!

Hamis krémes recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

A leírásban szereplő Hamis krémes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.