Vallomás

Elkészítés módja
1. A tortazselét a tasakon leírt módon készítsük el (ha eredetileg 2,5 dl folyadékhoz tervezték, mi akkor is készítsük kevesebből, hogy szilárdabb legyen). Picit hűlni hagyjuk, de ügyeljünk rá, hogy még azelőtt folytassuk a munkát, mielőtt szilárdulni kezdene.
2. A szívecske formákat öblítsük ki és helyezzük szilárd alapra, hogy később egyszerűen tudjuk őket mozgatni. A formákat kb. 1-1,5 cm magas rétegben töltsük meg tortazselével.
3. Szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit megszilárdulni, majd tegyük hűtőbe akár 1-2 órára is, hogy elérjék teljes keménységüket.
4. Az őrölt zselatint áztassuk be, hagyjuk megduzzadni, majd kis lángon olvasszuk fel - semmiképp se főzzük! (Én olyan fajtát használtam, amelyet 10 percet kell állni hagyni és eredetileg fél liter folyadékkal kéne elkészíteni. Ehhez a recepthez fél tasakot és 1 dl vizet használtam.)
5. Ezután tegyük félre, míg szobahőmérsékletűre hűl, közben néha keverjük meg, ezzel ellenőrizve, nem sűrűsödik-e még túlzottan.
6. Amíg a zselatinra várunk, keverjük simára a túrót és a finom kristálycukrot, valamint verjük kemény habbá a tejszínt, amihez a végén adagoljuk hozzá a vaníliás cukrot.
7. Ha már kihűlt a zselatin, akkor apránként öntsük a túróhoz, közben alaposan kevergetve. Ha már egynemű állagúvá vált, adjuk hozzá a tejszínhabot is. Óvatosan forgassuk bele, hogy ne törjük teljesen össze a habot.
8. A túrós krémet kanalazzuk a teljesen megszilárdult piros tortazselére, a tetejét simítsuk el. Annyit adagoljunk belőle a formákba, hogy a tetejüktől számítva még maradjon 1-1,5 cm-nyi hely a "tésztának". Ezután újra pár óra hűtés következik, amíg megszilárdul.
9. A margarint (vajat) olvasszuk fel és adjuk hozzá a sodrófával összetört kekszet. Ha nem akarna összeállni, pár kanálnyi főzőtejszínnel segíthetünk rajta - ettől megpuhul a keksz és tapadósabbá válik.
10. Nincs más hátra, minthogy megtöltsük a formákban még fennmaradó helyet. Nyomkodjuk meg, hogy összeálljon a kakaós, kekszes réteg. Ha elkészültünk, dermesztésig, fogyasztásig tároljuk hűtőben az édességet.
11. Mielőtt kiborítanánk a szíveket, a szélüket ujjal kicsit lazítsuk meg a szilikonformák szélétől, majd borítsuk tányérra.
Vallomás recepthez fűződő történet, jótanács
Bár nem vagyok nagy pártolója a Bálint-napnak, amennyiben valaki mégis meg szeretné lepni valamivel kedvesét, akkor talán egyedibb és eredetibb egy saját készítésű figyelmesség, mint egy csilli-villi, rózsaszín giccs. :)
A kísérletezni vágyóknak meg íme néhány további ötlet:
- ha intenzívebb piros zselét szeretnénk, víz és cukor helyett használhatunk azonos mennyiségű gyümölcslevet (pl. fekete ribizli), de akár higíthatjuk is
- a töltelék készülhet kevesebb tejszínnel is, vagy akár joghurttal, tejföllel is próbálkozhatunk
- bár az omlós kakaós keksz a legjobb, mert sodrófával könnyen törhető, opcionálisan készíthetjük háztartási kekszből is, melyet 1-2 evőkanál keserű kakaóporral színezünk
- nekem 8 darabos "szív-muffin" formám van, ezért a fennmaradó mennyiséget szilikon muffinkosarakba rétegeztem
Köszönöm a megtisztelő véleményt, roppant jól esik! ;)
Én is egy vallomással jövök,csodásak a képeid, és a receptjeid,le vagyok nyűgözve.
Ó, köszönöm a sok dicséretet!
Tényleg Valentin idején készült, de csak azon oknál fogva, mert épp akkor hoztak forgalomba az egyik élelmiszerláncban ilyen szív alakú szilikonformákat, és gondoltam, kipróbálom. Picit törtem a fejem, mivel teszteljem le, aztán végül ez az édesség született belőle. :)
Hát ez egy remekmű!
Biztosan Valentinra készülhetett.
Nagyon jó a fotó.
Nagyon szép munka.
Gratulálok:Edit.
Akkor már megérte feltölteni! Majd írd meg, hogy sikerült, hogy ízlett! ;) Hajrá!
Köszi! :) Főként, aki inkább a kevésbé édes, picit savanykás desszerteket részesíti előnyben, annak lehet a leginkább kedvére való.
Örömmel fogadom a visszajelzést, ha "letesztelte" a család! ;)
Ez nagyon szép, és a recept alapján, nagyon finom lehet!! :)
Nagyon köszönöm! ;)
Komoly világítástechnikával van ám felvértezve a stúdióm! [huncut mosoly] Viccet félretéve, a fényeket az északi ablakú konyhánkba bevilágító nap biztosítja számomra, amit self-made módon próbálok többszörözni - fehér karton, tükör, ezüstös fólia meg hasonló improvizációkkal derítőlap gyanánt. :) Hát igen, a technika hiánya legalább fejleszti az ember kreativitását. :)
Én is csak gratulálni tudok!
Megmondom őszintén, a fotó keltette fel először a figyelmem, mindegy mivel csináltad, remekül világítottad, és a kompozíció is a süti erényeit emeli ki!
A recept elkészítés leírása pedig jó részletes, ez alapján az is el tudja készíteni, aki még soha nem csinálta. Ha ilyenre sikerül, tuti siker a családban! :)
Még hogy Mesterszakács recept?! Óóó, ennél nagyobb bókot nem is kaphattam volna! Fülig érő szájjal nagyon-nagyon köszönöm, a 6 éves hűséges kis bridge Lumixommal együtt!!! ;) Már ezért a dicséretért megérte ma felkelnem! :)
Hú a mindenit :O Mikor megláttam facebookon a linket, azt hittem mesterszakács recept (a fotó alapján) és most látom, hogy mégsem! A mindenit, ízléses, étvágygerjesztő és a név is találó. Gratulálok!
ez gyönyörű!
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.