Vallomás

Vallomás recept
Hozzávalók
•  1 csomag piros tortazselé
•  3 evőkanál kristálycukor
•  2 dl víz
•  250 g sima túró
•  4 evőkanál kristálycukor
•  2 dl habtejszín
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1/2 csomag őrölt zselatin
•  1 dl víz
•  200 g omlós kakaós. töltelék nélküli keksz
•  100 g sütőmargarin vagy vaj

Elkészítés módja

1. A tortazselét a tasakon leírt módon készítsük el (ha eredetileg 2,5 dl folyadékhoz tervezték, mi akkor is készítsük kevesebből, hogy szilárdabb legyen). Picit hűlni hagyjuk, de ügyeljünk rá, hogy még azelőtt folytassuk a munkát, mielőtt szilárdulni kezdene.

2. A szívecske formákat öblítsük ki és helyezzük szilárd alapra, hogy később egyszerűen tudjuk őket mozgatni. A formákat kb. 1-1,5 cm magas rétegben töltsük meg tortazselével.

3. Szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit megszilárdulni, majd tegyük hűtőbe akár 1-2 órára is, hogy elérjék teljes keménységüket.

4. Az őrölt zselatint áztassuk be, hagyjuk megduzzadni, majd kis lángon olvasszuk fel - semmiképp se főzzük! (Én olyan fajtát használtam, amelyet 10 percet kell állni hagyni és eredetileg fél liter folyadékkal kéne elkészíteni. Ehhez a recepthez fél tasakot és 1 dl vizet használtam.)

5. Ezután tegyük félre, míg szobahőmérsékletűre hűl, közben néha keverjük meg, ezzel ellenőrizve, nem sűrűsödik-e még túlzottan.

6. Amíg a zselatinra várunk, keverjük simára a túrót és a finom kristálycukrot, valamint verjük kemény habbá a tejszínt, amihez a végén adagoljuk hozzá a vaníliás cukrot.

7. Ha már kihűlt a zselatin, akkor apránként öntsük a túróhoz, közben alaposan kevergetve. Ha már egynemű állagúvá vált, adjuk hozzá a tejszínhabot is. Óvatosan forgassuk bele, hogy ne törjük teljesen össze a habot.

8. A túrós krémet kanalazzuk a teljesen megszilárdult piros tortazselére, a tetejét simítsuk el. Annyit adagoljunk belőle a formákba, hogy a tetejüktől számítva még maradjon 1-1,5 cm-nyi hely a "tésztának". Ezután újra pár óra hűtés következik, amíg megszilárdul.

9. A margarint (vajat) olvasszuk fel és adjuk hozzá a sodrófával összetört kekszet. Ha nem akarna összeállni, pár kanálnyi főzőtejszínnel segíthetünk rajta - ettől megpuhul a keksz és tapadósabbá válik.

10. Nincs más hátra, minthogy megtöltsük a formákban még fennmaradó helyet. Nyomkodjuk meg, hogy összeálljon a kakaós, kekszes réteg. Ha elkészültünk, dermesztésig, fogyasztásig tároljuk hűtőben az édességet.

11. Mielőtt kiborítanánk a szíveket, a szélüket ujjal kicsit lazítsuk meg a szilikonformák szélétől, majd borítsuk tányérra.

Vallomás recepthez fűződő történet, jótanács

Bár nem vagyok nagy pártolója a Bálint-napnak, amennyiben valaki mégis meg szeretné lepni valamivel kedvesét, akkor talán egyedibb és eredetibb egy saját készítésű figyelmesség, mint egy csilli-villi, rózsaszín giccs. :)

A kísérletezni vágyóknak meg íme néhány további ötlet:
- ha intenzívebb piros zselét szeretnénk, víz és cukor helyett használhatunk azonos mennyiségű gyümölcslevet (pl. fekete ribizli), de akár higíthatjuk is
- a töltelék készülhet kevesebb tejszínnel is, vagy akár joghurttal, tejföllel is próbálkozhatunk
- bár az omlós kakaós keksz a legjobb, mert sodrófával könnyen törhető, opcionálisan készíthetjük háztartási kekszből is, melyet 1-2 evőkanál keserű kakaóporral színezünk
- nekem 8 darabos "szív-muffin" formám van, ezért a fennmaradó mennyiséget szilikon muffinkosarakba rétegeztem

A leírásban szereplő Vallomás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Vallomás recept - 13 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #2570 2013. 03. 24. 12:35 Válasz

    Köszönöm a megtisztelő véleményt, roppant jól esik! ;)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2567 2013. 03. 24. 09:41 Válasz

    Én is egy vallomással jövök,csodásak a képeid, és a receptjeid,le vagyok nyűgözve.

  3. cherryka
    cherryka #768 2013. 02. 25. 23:01 Válasz

    Ó, köszönöm a sok dicséretet!
    Tényleg Valentin idején készült, de csak azon oknál fogva, mert épp akkor hoztak forgalomba az egyik élelmiszerláncban ilyen szív alakú szilikonformákat, és gondoltam, kipróbálom. Picit törtem a fejem, mivel teszteljem le, aztán végül ez az édesség született belőle. :)

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #735 2013. 02. 25. 18:33 Válasz

    Hát ez egy remekmű!
    Biztosan Valentinra készülhetett.
    Nagyon jó a fotó.
    Nagyon szép munka.
    Gratulálok:Edit.

  5. cherryka
    cherryka #388 2013. 02. 20. 19:02 Válasz

    Akkor már megérte feltölteni! Majd írd meg, hogy sikerült, hogy ízlett! ;) Hajrá!

  6. cherryka
    cherryka #257 2013. 02. 18. 23:38 Válasz

    Köszi! :) Főként, aki inkább a kevésbé édes, picit savanykás desszerteket részesíti előnyben, annak lehet a leginkább kedvére való.
    Örömmel fogadom a visszajelzést, ha "letesztelte" a család! ;)

  7. Ágica
    Ágica #234 2013. 02. 18. 19:29 Válasz

    Ez nagyon szép, és a recept alapján, nagyon finom lehet!! :)

  8. cherryka
    cherryka #95 2013. 02. 12. 22:05 Válasz

    Nagyon köszönöm! ;)
    Komoly világítástechnikával van ám felvértezve a stúdióm! [huncut mosoly] Viccet félretéve, a fényeket az északi ablakú konyhánkba bevilágító nap biztosítja számomra, amit self-made módon próbálok többszörözni - fehér karton, tükör, ezüstös fólia meg hasonló improvizációkkal derítőlap gyanánt. :) Hát igen, a technika hiánya legalább fejleszti az ember kreativitását. :)

  9. karperec
    karperec #93 2013. 02. 12. 21:15 Válasz

    Én is csak gratulálni tudok!
    Megmondom őszintén, a fotó keltette fel először a figyelmem, mindegy mivel csináltad, remekül világítottad, és a kompozíció is a süti erényeit emeli ki!
    A recept elkészítés leírása pedig jó részletes, ez alapján az is el tudja készíteni, aki még soha nem csinálta. Ha ilyenre sikerül, tuti siker a családban! :)

  10. cherryka
    cherryka #90 2013. 02. 12. 20:38 Válasz

    Még hogy Mesterszakács recept?! Óóó, ennél nagyobb bókot nem is kaphattam volna! Fülig érő szájjal nagyon-nagyon köszönöm, a 6 éves hűséges kis bridge Lumixommal együtt!!! ;) Már ezért a dicséretért megérte ma felkelnem! :)

  11. Dignitee
    Dignitee #86 2013. 02. 12. 14:39 Válasz

    Hú a mindenit :O Mikor megláttam facebookon a linket, azt hittem mesterszakács recept (a fotó alapján) és most látom, hogy mégsem! A mindenit, ízléses, étvágygerjesztő és a név is találó. Gratulálok!

  12. nragnes
    nragnes #84 2013. 02. 12. 13:18 Válasz

    ez gyönyörű!

  13. admin
    admin #83 2013. 02. 12. 09:50 Válasz

    Üdvözöljük weboldalunkon.
    Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
    Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Vallomás recept - 13 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #2570 2013. 03. 24. 12:35 Válasz

    Köszönöm a megtisztelő véleményt, roppant jól esik! ;)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2567 2013. 03. 24. 09:41 Válasz

    Én is egy vallomással jövök,csodásak a képeid, és a receptjeid,le vagyok nyűgözve.

  3. cherryka
    cherryka #768 2013. 02. 25. 23:01 Válasz

    Ó, köszönöm a sok dicséretet!
    Tényleg Valentin idején készült, de csak azon oknál fogva, mert épp akkor hoztak forgalomba az egyik élelmiszerláncban ilyen szív alakú szilikonformákat, és gondoltam, kipróbálom. Picit törtem a fejem, mivel teszteljem le, aztán végül ez az édesség született belőle. :)

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #735 2013. 02. 25. 18:33 Válasz

    Hát ez egy remekmű!
    Biztosan Valentinra készülhetett.
    Nagyon jó a fotó.
    Nagyon szép munka.
    Gratulálok:Edit.

  5. cherryka
    cherryka #388 2013. 02. 20. 19:02 Válasz

    Akkor már megérte feltölteni! Majd írd meg, hogy sikerült, hogy ízlett! ;) Hajrá!

  6. cherryka
    cherryka #257 2013. 02. 18. 23:38 Válasz

    Köszi! :) Főként, aki inkább a kevésbé édes, picit savanykás desszerteket részesíti előnyben, annak lehet a leginkább kedvére való.
    Örömmel fogadom a visszajelzést, ha "letesztelte" a család! ;)

  7. Ágica
    Ágica #234 2013. 02. 18. 19:29 Válasz

    Ez nagyon szép, és a recept alapján, nagyon finom lehet!! :)

  8. cherryka
    cherryka #95 2013. 02. 12. 22:05 Válasz

    Nagyon köszönöm! ;)
    Komoly világítástechnikával van ám felvértezve a stúdióm! [huncut mosoly] Viccet félretéve, a fényeket az északi ablakú konyhánkba bevilágító nap biztosítja számomra, amit self-made módon próbálok többszörözni - fehér karton, tükör, ezüstös fólia meg hasonló improvizációkkal derítőlap gyanánt. :) Hát igen, a technika hiánya legalább fejleszti az ember kreativitását. :)

  9. karperec
    karperec #93 2013. 02. 12. 21:15 Válasz

    Én is csak gratulálni tudok!
    Megmondom őszintén, a fotó keltette fel először a figyelmem, mindegy mivel csináltad, remekül világítottad, és a kompozíció is a süti erényeit emeli ki!
    A recept elkészítés leírása pedig jó részletes, ez alapján az is el tudja készíteni, aki még soha nem csinálta. Ha ilyenre sikerül, tuti siker a családban! :)

  10. cherryka
    cherryka #90 2013. 02. 12. 20:38 Válasz

    Még hogy Mesterszakács recept?! Óóó, ennél nagyobb bókot nem is kaphattam volna! Fülig érő szájjal nagyon-nagyon köszönöm, a 6 éves hűséges kis bridge Lumixommal együtt!!! ;) Már ezért a dicséretért megérte ma felkelnem! :)

  11. Dignitee
    Dignitee #86 2013. 02. 12. 14:39 Válasz

    Hú a mindenit :O Mikor megláttam facebookon a linket, azt hittem mesterszakács recept (a fotó alapján) és most látom, hogy mégsem! A mindenit, ízléses, étvágygerjesztő és a név is találó. Gratulálok!

  12. nragnes
    nragnes #84 2013. 02. 12. 13:18 Válasz

    ez gyönyörű!

  13. admin
    admin #83 2013. 02. 12. 09:50 Válasz

    Üdvözöljük weboldalunkon.
    Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
    Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.