Gyümölcsrizs
Elkészítés módja
1. A rizst átválogatjuk, és megmossuk. Enyhén sózott vizet forralunk, a rizst belerakjuk, és pontosan úgy főzzük, mint a tésztát szokás. Ezután leszűrjük. Lábasában a tejet fölforraljuk, a leszűrt puha rizst belerakjuk. A kettéhasított vaníliarúd kikapart belsejével vagy a vaníliás cukorral és a kristálycukorral édesítjük. Lefödve kis lángon pároljuk, míg a tejet mind magába szívja, majd letakarva hűlni hagyjuk.
2. A gyümölcsöket megtisztítjuk, kisebbre aprítjuk, és a likőrrel összekeverve félretesszük 10-15 percre. A tejszínhabot a díszítéshez valóval kemény habbá verjük. A gyümölcsöket lecsöpögtetjük, a tejberizsbe keverjük, és beleforgatjuk a tejszínhab felét is.
3. Magas kelyhekbe halmozzuk. Tetejét a félretett tejszínhabbal díszítjük, de tehetünk rá a felhasznált gyümölcsökből, illetve citromfű vagy mentalevélből is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.