Csokoládészuflé vanília sodóval

Csokoládészuflé vanília sodóval recept
Hozzávalók
•  12.5 dkg margarin
•  20 dkg étcsokoládé
•  4 tojás
•  12.5 dkg porcukor
•  6 dkg liszt
a sodóhoz:
•  5 dl tej
•  1 tasak vanília ízű pudingpor
•  1 tasak habpor

Elkészítés módja

1. A margarint és a csokit serpenyőben, nagyon kis lángon megolvasztjuk, folyamatosan keverve. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverünk. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként az egészhez hozzáadjuk. Ha sikerült csomómentesre összekeverni, akkor óvatosan, habverővel belekeverjük a 4 tojás felvert fehérjét.

2. A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit 15 percig sütjük 150 fokon. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.

3. A vanília sodóhoz a pudingport 3 deci tejjel a tasakon található leírás szerint megfőzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. A habporból a maradék tejből kemény habot verünk, majd mielőtt a puding teljesen kihűlne, a pudingba keverjük.

4. Tálaláskor a szuflét sütőformában hagyva tányérra tesszük és a vanília sodóval kínáljuk.

A leírásban szereplő Csokoládészuflé vanília sodóval recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (szuflé) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.