Illatos rizskehely karamelles almával

Elkészítés módja
1. A rizst 4 deci vízben feltesszük főni. Amikor forrni kezd, megkeverjük majd lefedjük és kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük. Amikor kész még 5 percig állni hagyjuk, majd kihűtjük.
2. Egy kislábosban a tejszínt kis lángon fölforraljuk, a kardamommal és a cukorral ízesítjük. A tűzről levesszük és kihűtjük. A tejszínt a rizsre szűrjük és jól összeforgatjuk.
3. Az almákat félbevágva kimagozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. A vajat fölolvasztjuk, a cukrot megkaramelizáljuk benne, majd az almákat a karamellre dobjuk. Fehérborral meglocsoljuk és 2-3 percig pároljuk.
4. Tálaláskor a tejszínes rizst kis tálkákba kanalazzuk és a karamelles almát a tetejére rakjuk.
Köszönjük szépen.
Nagyon jól néz ki:)
Ilyet már készítettem én is,de kardamom nélkül.Jó ötlet,legközelebb azzal készítem.Nagyon finom.