Mascarponehabos ribizlimáglya

Elkészítés módja
1. A ribizlit 1,5 dl vízzel és a cukorral sűrűre főzzük, majd szőrszitán átpaszírozzuk, kissé kihűtjük.
2. A langyos gyümölcsszirupba belemártogatjuk a babapiskótát, de csak egy pillanatra, nehogy elázzon. Ezután mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A bazsalikomlevelet fölaprítjuk, majd a mascarpone sajtba keverjük, a porcukorral édesítjük, közben a gyümölcsszirup felét is beleforgatjuk.
4. Tálaláskor a babapiskótát tányérra sorakoztatjuk, az ízes sajtkrémet rákanalazzuk, majd egy újabb réteg babapiskóta következik, tetejére pedig sajtkrém kerül. Végül a maradék ribizlisziruppal meglocsoljuk.
Köszönjük az észrevételt, javítjuk a receptet.
Tessék mondani a 3 deci habtejszín mire kell? Természetesen, csak az apró hibára kívántam rávilágítani.
Örülünk, hogy tetszik önnek a recept kedves Edit.
Gyorsan elkészíthető ,finom desszert.
Köszönöm szépen.