Név
Hajdu István László
Felhasználói név
Hajdu István (Gasztropajti)
Weboldal
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/
Regisztráció időpontja
2013. 02. 20. 19:42
Utoljára belépett
2015. 04. 27. 17:16
Mesterszakács
-
Feltöltött receptek
18 db
Feltöltött cikkek
-
Hozzászólások
11 db
Kedvenc recepjei
-
Piri-piri csirkemellérmék, hagymás krumpliszeleteken
Recept megtekintése

Piri-piri csirkemellérmék, hagymás krump..

közepes
1

1. A csirkemelleket kifiléztem, majd keresztirányban felszeleteltem ujjnyi vastag szeletekre. 2. A fűszerkeverékkel és kevés olajjal, sóval összeforg..

Aszalt szilvás-unicumos, krémes kocka
Recept megtekintése

Aszalt szilvás-unicumos, krémes kocka

közepes
4

1. Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük. 2. Néhány szebb darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk, maj..

Lazac steak balzsamecet redukción, muzsdélyos salátával
Recept megtekintése

Lazac steak balzsamecet redukción, muzsd..

közepes
4

1. 5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olívaolajból, 1 dl szénsavas ásványvízből, ½ kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítek és a h..

Tagliatelle rókagombás-aszalt paradicsomos raguval, mozarellával
Recept megtekintése

Tagliatelle rókagombás-aszalt paradicsom..

közepes
3

1. A csirkecombokat sós vízben előfőzöm, majd kicsontozom és vékony csíkokra vágom. 2. A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal ..

Csupaszív raguleves kalap alatt
Recept megtekintése

Csupaszív raguleves kalap alatt

közepes
4

1. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítom, karikákra vágom. 2. Kevés zsiradékon párolom, megsózom és hozzáadom a csirkeszívet. 3. Addig p..

Csorba pulykából
Recept megtekintése

Csorba pulykából

közepes
1

1. Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítom, majd az aprított fokhagymát is hozzáadva kicsit megsózom. 2. Hozzákerül az apró kockákra vágott hús is..

Körözött, nagyon másképp…
Recept megtekintése

Körözött, nagyon másképp…

könnyű
8

1. A túrót keverőtálban a fehérborral felöntöm, majd összetöröm. 2. Hozzáteszem a főtt sárgarépákat, amiket előtte szétnyomtam. 3. Az apróra vágott ..

Pesto újhagymaszárból
Recept megtekintése

Pesto újhagymaszárból

könnyű
6

1. Az újhagyma zöld szárát szeleteljük fel, vágjunk hozzá friss lestyánt és petrezselyemzöldet, néhány fokhagymagerezdet. 2. Az erdei mogyoróval, olív..

Krumplisaláta újhagymával, petrezselyemmel, lestyánlevéllel, fehérborral
Recept megtekintése

Krumplisaláta újhagymával, petrezselyemm..

könnyű
2

1. A krumplit héjában, sós vízben feltesszük főni. 2. Addig szeleteljük fel a további hozzávalókat. 3. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a petre..

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival
Recept megtekintése

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival

közepes
2

A lecsós krumpli elkészítése: 1. A hozzávalókat halmozzuk sütőtálba vagy tepsibe. Zsiradékra nincs szükség! 2. Kezdjük a krumplival. Sózzuk meg kics..

Kapros, palócos raguleves, pálinkával flambírozott marhahúsból
Recept megtekintése

Kapros, palócos raguleves, pálinkával fl..

közepes
1

1. A mangalica szalonnát csíkozzuk fel, majd a kisült zsírján az újhagymát rövid ideig pároljuk meg a zöldjével együtt, szépen felkarikázva. 2. A vör..

Birkapörkölt bográcsban
Recept megtekintése

Birkapörkölt bográcsban

közepes
3

1. A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. 2. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük és köménymagot is p..

Dubarry sertésborda
Recept megtekintése

Dubarry sertésborda

közepes
2

1. Nem különösebben nehéz elkészíteni. 2. Sima roston sült sertésszelet, amire párolt karfiolt halmozunk és bechamel-mártással kevert sajttal leöntjü..

Erős, savanyú leves
Recept megtekintése

Erős, savanyú leves

közepes
2

1. A hús alaplé elkészítésével kezdtem. 2. A csibe lába, nyaka, háta került a lébe, hogy hosszú, lassú főzés során kioldódjon belőle az aroma. 3. Sz..

Pácolt csirkeszárnyak
Recept megtekintése

Pácolt csirkeszárnyak

közepes
0

1. Mindkettő változat gyors pácolással lett ízesítve. 2. Egyiket currys, sós, borsos, fokhagymás, mustáros, olajos páccal, másikat csilis, sós, borso..

Nincsenek kedvencei.

Weboldalunkon a kedvencek funkció használata regisztrációhoz kötött. A funkció segítségével bármely regisztrált felhasználónk szabadon összgyűjtheti kedvenc receptjeit.

Körözött, nagyon másképp…

Körözött, nagyon másképp…

A sör eszembe sem jutott, de köszönöm! Érzem, a kicsit kesernyés ízét. Biztosan jól harmonizál a többi hozzávalóval. Fokhagymásan csinálnám. Valószínű kipróbálom.

Előétel
8
Körözött, nagyon másképp…

Körözött, nagyon másképp…

Hidd el, a bor nem rontotta el. És nem az alkohol tartalma miatt. Nagyon pikáns íze lett tőle. Tulajdonképpen, csak a hígítást szolgálta, akár leves alaplével is csinálhattam volna. Tejföl, tejszín, joghurt nem volt a hűtőben, bor viszont igen.

Előétel
8
Pesto újhagymaszárból

Pesto újhagymaszárból

A recept gazdájaként, el kell mondanom, hogy az íze, kísértetiesen hasonlít a medvehagymakrémemre. Kísérletképpen, egy része az üvegben, a polcon pihen. A tetejére olaj lett csorgatva, az lezárja a fertőzések elől. Bízom benne, hogy akár több hónapig eláll. Tartósítószer nincs benne.
Kedves Zsuzsa 56! Anélkül, hogy valamit megkóstoltál volna, bátorság azt állítani, hogy a medvehagyma krém jobb! Én egyenrangúnak találtam, nem beszélve arról hagy az ára, ötöde volt.

Öntet, mártás
6
Birkapörkölt bográcsban

Birkapörkölt bográcsban

Remélem, nem vétek a szabályok ellen, hogy megosztom, a birkapörkölt készítéséről szóló blogbejegyzésemet. ebben, a kérdésre is található válasz: http://gasztropajtibogracsa.blogspot.hu/2013/04/birkaporkolt-bogracsban-gyulai-var.html

Bográcsos
3
Kimchi (Kim Chee) koreai csípős, érlelt saláta

Kimchi (Kim Chee) koreai csípős, ...

Találtam egy filmet a Youtubeon, amiben tiszta forrásból autentikus módon készítették el a kimchit. Nem szégyen átformálni kicsit a receptet, és én is csak minimálisan tettem. Cukorbetegként, a mézet ki kellett hagynom belőle, amit édesítővel (szorbit) pótoltam. nagyon finom lett három nap érlelés után.

Távol-keleti
4
Erős, savanyú leves

Erős, savanyú leves

Mint a recept tulajdonosa tudom, hogy vannak a nátrium glutamáttal kapcsolatos ellenérzések. Nem vagyok híve, az eltúlzott ízfokozásnak. Szerintem, az ízek fokozása, megbocsájtható bűn, addig a határig, amíg az természetes. Káros hatásai, szinte mindennek vannak, aminek eltúlozzuk a fogyasztását.

Távol-keleti
2

Nincsenek cikkei.

Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.