Aszalt szilvás-unicumos, krémes k...
Köszönöm az elismerő szavakat! Valóban finom lett. Tán még a vártnál is finomabb. A fotók is jól sikerültek.
Bemutatkozás:
Hajdu István László vagyok. Gasztropajti. Nyugdíjas órás, képalkotó, amatőr gasztronómus, hobbyszakács. Néhány éve, súlyos betegségem miatt sok szabadidőt kaptam a sorstól, amit igyekszem, minél tartalmasabban kitölteni. Szeretem a társaságot, a jó ételeket. A sütés-főzés, minden ágában jártas vagyok. Nem olyan rég, blogoldalt is üzemeltetek, Gasztropajti blogja néven. Ezzel párhuzamosan Weboldalam is működik, amin minden velem kapcsolatos infót megtaláltok. Szeretem a zenét, a gasztronómiát, a kertet, és a humort. Vannak sikeres receptjeim, eredményeim amatőr főző versenyeken.
-Hajdu István László
1. A csirkemelleket kifiléztem, majd keresztirányban felszeleteltem ujjnyi vastag szeletekre. 2. A fűszerkeverékkel és kevés olajjal, sóval összeforg..
1. Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük. 2. Néhány szebb darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk, maj..
1. 5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olívaolajból, 1 dl szénsavas ásványvízből, ½ kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítek és a h..
1. A csirkecombokat sós vízben előfőzöm, majd kicsontozom és vékony csíkokra vágom. 2. A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal ..
1. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítom, karikákra vágom. 2. Kevés zsiradékon párolom, megsózom és hozzáadom a csirkeszívet. 3. Addig p..
1. Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítom, majd az aprított fokhagymát is hozzáadva kicsit megsózom. 2. Hozzákerül az apró kockákra vágott hús is..
1. A túrót keverőtálban a fehérborral felöntöm, majd összetöröm. 2. Hozzáteszem a főtt sárgarépákat, amiket előtte szétnyomtam. 3. Az apróra vágott ..
1. Az újhagyma zöld szárát szeleteljük fel, vágjunk hozzá friss lestyánt és petrezselyemzöldet, néhány fokhagymagerezdet. 2. Az erdei mogyoróval, olív..
1. A krumplit héjában, sós vízben feltesszük főni. 2. Addig szeleteljük fel a további hozzávalókat. 3. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a petre..
A lecsós krumpli elkészítése: 1. A hozzávalókat halmozzuk sütőtálba vagy tepsibe. Zsiradékra nincs szükség! 2. Kezdjük a krumplival. Sózzuk meg kics..
1. A mangalica szalonnát csíkozzuk fel, majd a kisült zsírján az újhagymát rövid ideig pároljuk meg a zöldjével együtt, szépen felkarikázva. 2. A vör..
1. A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. 2. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük és köménymagot is p..
1. Nem különösebben nehéz elkészíteni. 2. Sima roston sült sertésszelet, amire párolt karfiolt halmozunk és bechamel-mártással kevert sajttal leöntjü..
1. A hús alaplé elkészítésével kezdtem. 2. A csibe lába, nyaka, háta került a lébe, hogy hosszú, lassú főzés során kioldódjon belőle az aroma. 3. Sz..
1. Mindkettő változat gyors pácolással lett ízesítve. 2. Egyiket currys, sós, borsos, fokhagymás, mustáros, olajos páccal, másikat csilis, sós, borso..
Nincsenek kedvencei.
Weboldalunkon a kedvencek funkció használata regisztrációhoz kötött. A funkció segítségével bármely regisztrált felhasználónk szabadon összgyűjtheti kedvenc receptjeit.
Köszönöm az elismerő szavakat! Valóban finom lett. Tán még a vártnál is finomabb. A fotók is jól sikerültek.
Köszönöm a biztató értékelést. Tényleg jól sikerült! Még nekem is ízlett!
Tessék mondani a 3 deci habtejszín mire kell? Természetesen, csak az apró hibára kívántam rávilágítani.
Valóban elég jól sikerült. Az első 4 alapanyag kötelező volt. Ezekhez gondoltam ki a többi hozzávalót.
A sör eszembe sem jutott, de köszönöm! Érzem, a kicsit kesernyés ízét. Biztosan jól harmonizál a többi hozzávalóval. Fokhagymásan csinálnám. Valószínű kipróbálom.
Hidd el, a bor nem rontotta el. És nem az alkohol tartalma miatt. Nagyon pikáns íze lett tőle. Tulajdonképpen, csak a hígítást szolgálta, akár leves alaplével is csinálhattam volna. Tejföl, tejszín, joghurt nem volt a hűtőben, bor viszont igen.
A recept gazdájaként, el kell mondanom, hogy az íze, kísértetiesen hasonlít a medvehagymakrémemre. Kísérletképpen, egy része az üvegben, a polcon pihen. A tetejére olaj lett csorgatva, az lezárja a fertőzések elől. Bízom benne, hogy akár több hónapig eláll. Tartósítószer nincs benne.
Kedves Zsuzsa 56! Anélkül, hogy valamit megkóstoltál volna, bátorság azt állítani, hogy a medvehagyma krém jobb! Én egyenrangúnak találtam, nem beszélve arról hagy az ára, ötöde volt.
Remélem, nem vétek a szabályok ellen, hogy megosztom, a birkapörkölt készítéséről szóló blogbejegyzésemet. ebben, a kérdésre is található válasz: http://gasztropajtibogracsa.blogspot.hu/2013/04/birkaporkolt-bogracsban-gyulai-var.html
Találtam egy filmet a Youtubeon, amiben tiszta forrásból autentikus módon készítették el a kimchit. Nem szégyen átformálni kicsit a receptet, és én is csak minimálisan tettem. Cukorbetegként, a mézet ki kellett hagynom belőle, amit édesítővel (szorbit) pótoltam. nagyon finom lett három nap érlelés után.
Mint a recept tulajdonosa tudom, hogy vannak a nátrium glutamáttal kapcsolatos ellenérzések. Nem vagyok híve, az eltúlzott ízfokozásnak. Szerintem, az ízek fokozása, megbocsájtható bűn, addig a határig, amíg az természetes. Káros hatásai, szinte mindennek vannak, aminek eltúlozzuk a fogyasztását.
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.