Rozmaringos csülök, lecsós krumplival

Elkészítés módja
1. A hozzávalókat halmozzuk sütőtálba vagy tepsibe. Zsiradékra nincs szükség!
2. Kezdjük a krumplival. Sózzuk meg kicsit, őröljünk rá borsot.
3. Jöhet a hagyma, fokhagyma, majd a paprika, végül a paradicsom.
4. Erre is tegyünk egy kis sót, borsot, aprítsuk rá a zöld fűszereket, majd mehet az egész a sütőbe. Ha nincs teteje a tálnak, fóliázzuk le.
5. A fólia alatt középmeleg sütőben 1 óráig sülhet. A fóliát csak a legvégén kell levenni és így is pirulhat kicsit.
A csülök elkészítése:1. A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk.
2. A bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle. (Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só.)
3. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaringszálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük. A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie.
4. A vége felé, a fóliát levéve, sörrel meg-megöntözzük, így roppanósabb lesz a bőre.
5. A rozmaring a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.
Rozmaringos csülök, lecsós krumplival recepthez fűződő történet, jótanács
A már elkészült csülköt lecsós tepsis krumplival tálaljuk. Egyszerre süthetjük, de a krumpli lényegesen korábban kész lesz.
Nagyon guszta:)
Szívesen lennék a vendéged!