Tepsis rácos karaj
Elkészítés módja
1. A húst kissé kiverjük, és miután széleit bevagdostuk, kb. 1 kiskanálnyi sóval behintjük. Mindegyiket egy szelet szalonnával körbetekerjük (nem baj, ha nem takarja vagy éppen nem éri át teljesen), félrerakjuk.
2. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, leszűrve hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és 0,5 centi vastag karikákra szeljük. Közben a hagymát meg a gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük.
3. A hagymát finomra vágjuk és egy lábasban az olajon közepes lángon 4-5 perc alatt szalmasárgára sütjük. Ezután a cikkekre aprított gombával sütjük ugyanennyi ideig, kevergetve, nehogy leégjen.
4. A paprikát és a paradicsomot 2-2,5 centis kockákra vágjuk, a hagymás gombához adjuk, 5-6 percig együtt pirítjuk-pároljuk. Ezután kb. 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, a pirospaprikával fűszerezzük, a paprikakrémmel tüzesítjük. A tejfölt hozzáadjuk, és még 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
5. A burgonyát egyenletesen közepes méretű tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük és a gombás-tejfölös „lecsóval” nyakon öntjük. A szalonnás hússzeleteket a tetejére fektetjük, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.