Rablópecsenye

Rablópecsenye recept
Hozzávalók
•  50 dkg sertéscomb (a karaj és a szűzpecsenye még jobb)
•  25 dkg császárszalonna
•  2 vöröshagyma
•  1 kígyóuborka vagy 4 zsenge uborka
•  2 zöldpaprika
•  4 paradicsom
•  1 púpozott kiskanál só
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  6 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A húst rostjaira merőlegesen, a húszforintosoknál valamivel nagyobb érmékre vágjuk, kissé kiverjük, széleit meg inas részeit beirdaljuk. A szalonnát hasonló nagyságú szeletekre, a lehéjazott hagymát vastagabb karikákra vagy cikkekre vágjuk. Az uborkát hámozás nélkül kisujjnyi karikákra, a paprikát nagyobb kockákra, a paradicsomot karikákra szeljük.

2. Az így előkészített hozzávalókat az uborkával kezdve, váltakozva 4 megolajozott nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára felhúzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy akkora serpenyőben, amelyikben elfér, a megforrósított olajon, közepes lángon 12-15 percig sütjük, közben többször megforgatjuk.

3. A nyársakat erősen izzó, de nem lángoló parázs fölé állított grillrácsra fektetve is kb. ugyanennyi ideig kell sütni – de a forgatásról itt sem szabad megfeledkezni –, azonban az olajjal épp csak egy kicsit kell megkenni.

Rablópecsenye recepthez fűződő történet, jótanács

Csirke- vagy pulykamellel, borjúkarajjal vagy -combbal, érlelt hátszín- vagy bélszínszeletekkel is ugyanígy készíthetjük.

A leírásban szereplő Rablópecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.