Rablópecsenye

Elkészítés módja
1. A húst rostjaira merőlegesen, a húszforintosoknál valamivel nagyobb érmékre vágjuk, kissé kiverjük, széleit meg inas részeit beirdaljuk. A szalonnát hasonló nagyságú szeletekre, a lehéjazott hagymát vastagabb karikákra vagy cikkekre vágjuk. Az uborkát hámozás nélkül kisujjnyi karikákra, a paprikát nagyobb kockákra, a paradicsomot karikákra szeljük.
2. Az így előkészített hozzávalókat az uborkával kezdve, váltakozva 4 megolajozott nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára felhúzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy akkora serpenyőben, amelyikben elfér, a megforrósított olajon, közepes lángon 12-15 percig sütjük, közben többször megforgatjuk.
3. A nyársakat erősen izzó, de nem lángoló parázs fölé állított grillrácsra fektetve is kb. ugyanennyi ideig kell sütni – de a forgatásról itt sem szabad megfeledkezni –, azonban az olajjal épp csak egy kicsit kell megkenni.
Rablópecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Csirke- vagy pulykamellel, borjúkarajjal vagy -combbal, érlelt hátszín- vagy bélszínszeletekkel is ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.