Sertéssült mézes rebarbarával

Elkészítés módja
1. A sertéshúst a mustár, a méz meg a szójamártás keverékével bedörzsöljük, megborsozzuk, majd lefedve hűtőszekrényben 4-5 órán át pácoljuk.
2. Ezután lecsöpögtetve tepsibe tesszük, megsózzuk — hogy ebből mennyi kerüljön rá, az a szója sósságától függ, és nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 20 percig sütjük. Ezt követően a lángot közepesre mérsékeljük (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) a húst megfordítjuk, egy kevés vizet öntünk alá, így sütjük további fél órán át.
3. A rebarbarát megtisztítjuk, kb. 1,5 centis darabokra vágjuk, a borral, a mézzel és a hús visszamaradó páclevével összekeverjük és a pecsenye köré szórjuk. Így sütjük további fél órán át, közben levével gyakorta meglocsoljuk, néha megfordítjuk, körülötte a rebarbarát többször átkeverjük.
4. Tálaláskor a húst a rostokra merőlegesen fölszeleteljük, a mézes rebarbarát köré halmozzuk. Köretnek kukoricadarából készült puliszka illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.