Sertéssült mézes rebarbarával

Sertéssült mézes rebarbarával recept
Hozzávalók
•  1 kg sertéscomb vagy lapocka (inkább hosszúkás mint dundi darab)
•  2-2 evőkanál mustár
•  méz
•  nem túl sós szójamártás
•  őrölt fekete bors
• 
•  50 dkg rebarbara
•  2 dl zamatos fehérbor
•  2 evőkanál méz

Elkészítés módja

1. A sertéshúst a mustár, a méz meg a szójamártás keverékével bedörzsöljük, megborsozzuk, majd lefedve hűtőszekrényben 4-5 órán át pácoljuk.

2. Ezután lecsöpögtetve tepsibe tesszük, megsózzuk — hogy ebből mennyi kerüljön rá, az a szója sósságától függ, és nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 20 percig sütjük. Ezt követően a lángot közepesre mérsékeljük (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) a húst megfordítjuk, egy kevés vizet öntünk alá, így sütjük további fél órán át.

3. A rebarbarát megtisztítjuk, kb. 1,5 centis darabokra vágjuk, a borral, a mézzel és a hús visszamaradó páclevével összekeverjük és a pecsenye köré szórjuk. Így sütjük további fél órán át, közben levével gyakorta meglocsoljuk, néha megfordítjuk, körülötte a rebarbarát többször átkeverjük.

4. Tálaláskor a húst a rostokra merőlegesen fölszeleteljük, a mézes rebarbarát köré halmozzuk. Köretnek kukoricadarából készült puliszka illik hozzá.

A leírásban szereplő Sertéssült mézes rebarbarával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rebarbara recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.