Hortobágyi pecsenye

Hortobágyi pecsenye recept
Hozzávalók
•  2 nagy (70 dkg) sertésszűzpecsenye
•  10 dkg libamáj (csirkemáj is lehet)
•  1 nagy főtt tojás
•  1 tojás
• 
•  őrölt fehér bors
•  1 mokkáskanál pirospaprika
•  6-8 vékony szelet húsos főtt füstölt szalonna (sliced bacon)
•  5 dkg sertészsír vagy
•  0.5 dl olaj
•  10 kicsi vöröshagyma
•  1-1 kisebb paradicsom és zöldpaprika
•  1 nagy gerezd fokhagyma
•  1-2 evőkanál olaj
•  20 dkg csiperkegomba
•  10 dkg gyöngyhagyma (konzerv is lehet)
•  3-4 dkg vaj
•  1 kis pohár (150 gramm) tejföl
•  1.5 dl főzőtejszín
•  1 púpozott evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A szűzpecsenye tetején lévő vékony hártyát éles késel lefejtjük, majd a hús két végét úgy vágjuk le, hogy az egyforma vastag törzse maradjon csak. Ezután a szűzpecsenyéket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, majd kisujjnyi vastagra, téglalap alakúra kiverjük. A leeső húsrészeket a korábban levágottal együtt ledaráljuk. 20-25 deka lesz belőle.

2. A libamájat és a főtt tojást kis kockákra vágjuk, a darált hússal, a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával fűszerezzük. A kiterített húsra vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a májas masszát egy vastagabb csíkban a közepére halmozzuk. Fölcsavarjuk, hústűvel összetűzzük vagy spárgával megkötözzük.

3. A zsírt (olajat) egy lábasban megforrósítjuk, a hústekercseket körös-körül megpirítjuk benne. Lecsöpögtetve kiemeljük. 2 kicsi vöröshagymát megtisztítunk, finomra vágjuk, a hús visszamaradó zsírjában megfuttatjuk. Pirospaprikával meghintjük, egy kevés vízzel fölöntjük. A fölaprított paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, megsózzuk. A tekercseket ebbe a pörköltalapba fektetjük, annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi, majd lefödve 30-35 perc alatt puhára pároljuk.

4. Amíg a hús készül, a maradék vöröshagymát megtisztítjuk, kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk. Enyhén megsózzuk, esetleg megborsozzuk, 1-2 evőkanál olajjal összeforgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 35-40 perc alatt megsütjük. A gombát kockákra vágjuk, a gyöngyhagymával külön-külön olvasztott vajon megpirítjuk.

5. A puha húst a lábasból kiemeljük. Visszamaradó levét a tejföllel és a tejszínnel simára kevert liszttel sűrítjük, átszűrjük. Tálaláskor a pecsenyét ujjnyi vastagon fölszeleteljük, paprikás mártásával körülöntjük. A pirított gombával, a gyöngyhagymával megtöltött sült vöröshagymával – a sült hagymából egy vékony szeletet levágunk, így tudjuk ráhalmozni a gyöngyhagymát –, és szép formásra faragott egészben sült burgonyával körítjük.

A leírásban szereplő Hortobágyi pecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.