Zsebes sertésszűz

Zsebes sertésszűz recept
Hozzávalók
•  1 egész sertésszűz (kb.70 dkg-os)
• 
•  frissen őrölt bors
•  1 kisebb fej vöröshagyma
•  2 evőkanál olaj
•  2 gerezd fokhagyma
•  30 dkg darált sertéshús
•  0.5 pár Gyulai kolbász
•  3 nagyobb levél savanyított káposzta
•  1 kiskanál zsír
•  1.5 dl száraz fehérbor

Elkészítés módja

1. A szüzet éles késsel vékonyan lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, hosszában félig bevágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát, langyosra hűtjük, a darált húshoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. A füstölt Gyulai Kolbászt vékony karikákra szeleteljük, a húsvágatba teszünk egy sort, beletömködjük a fűszeres darált húst, végül befedjük kolbászszeletekkel.

2. A káposztalevelek vastag levélnyelét vékonyan levágjuk, félig fedve egymásra tesszük, ráfektetjük a töltött szüzet, belecsavarjuk a káposztába és zsírozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk száraz fehérborral és 180 C-fokos sütőben, kb. 35 perc alatt megsütjük, többször meglocsolva a szaftjával.

3. Éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és héjában sült burgonyával körítjük.

Zsebes sertésszűz recepthez fűződő történet, jótanács

Amikor a káposztás szüzet a tepsibe tesszük fontos, hogy a hajtás alul legyen.

A leírásban szereplő Zsebes sertésszűz recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sertésszűz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.