Zsebes sertésszűz
Elkészítés módja
1. A szüzet éles késsel vékonyan lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, hosszában félig bevágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát, langyosra hűtjük, a darált húshoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. A füstölt Gyulai Kolbászt vékony karikákra szeleteljük, a húsvágatba teszünk egy sort, beletömködjük a fűszeres darált húst, végül befedjük kolbászszeletekkel.
2. A káposztalevelek vastag levélnyelét vékonyan levágjuk, félig fedve egymásra tesszük, ráfektetjük a töltött szüzet, belecsavarjuk a káposztába és zsírozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk száraz fehérborral és 180 C-fokos sütőben, kb. 35 perc alatt megsütjük, többször meglocsolva a szaftjával.
3. Éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és héjában sült burgonyával körítjük.
Zsebes sertésszűz recepthez fűződő történet, jótanács
Amikor a káposztás szüzet a tepsibe tesszük fontos, hogy a hajtás alul legyen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.