Vidám karajszeletek

Vidám karajszeletek  recept
Hozzávalók
•  1.5 kg kicsontozott sertés rövidkaraj egyben
•  1 közepesen vastag egyenes sárgarépa
•  1 hosszabb szál vékony kolbász
•  1 vékonyabb szál póréhagyma
•  só őrölt fekete bors
•  2 evőkanál csemege Piros Arany
•  2 evőkanál mustár
•  3 evőkanál olaj
A tálaláshoz:
•  salátalevelek
•  reszelt sárgarépa
•  reszelt cékla
•  reszelt cukkini
•  reszelt retek
•  párolt spenót
•  paprika paradicsom
•  készen kapható salátakeverék
•  konzervkukorica

Elkészítés módja

1. Ennél a fogásnál az előkészületeknek különösen fontos szerepe van: nagyon oda kell figyelni a hús töltésére, mert egy egybensült karajról van szó, amit fölszeletelve „arc”-formát kapunk.

2. A répákat egyenletes ujjnyi vastagságúra faragjuk, kétszer olyan hosszúak legyenek,mint a karaj, mert ebből lesz a két „szem”. Az sem baj, ha ehhez 2-2 répát kell összeilleszteni. Ekkor fogjuk a húst, és ahová a „szemeket” gondoljuk, hosszú keskeny késsel (jó lehet erre a célra a fenőacél is) felszúrjuk. Ezekbe a „szem\" járatokba belenyomjuk a répát. Répa helyett hasonló vastagságú, bőrétől megfosztott kolbász is lehet a szeme.

3. Következik a „száj”: ahová ezt gondoljuk, ott felszúrjuk megint a húst, de most inkább keskeny pengéjű hosszú késsel, amit megmozgatunk – hogy jó „járat” legyen. A kolbászt hosszában, lapjában óvatosan kettévágjuk, és az egyik felét a „száj” járatába toljuk. Ha most megnézzük a husit, egy vigyorgó „arcot” kell látnunk. Kolbász helyett hasonló vastagságú sárgarépa is lehet a szája. Ezt még tovább lehet cifrázni úgy, hogy a kolbászból hosszában levágunk egy vastagabb csíkot, és ebből varázsoljuk oda az „orrot”. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a karaj átmérője nagyobb, és minden elfér benne „mértani pontossággal.” Kolbász helyett elvékonyított póréhagyma vagy újhagyma is lehet az orra.

4. Ha minden kész, a karajt spárgával körbekötözzük. Sóval, borssal, paprikakrémmel és mustárral bedörzsöljük. Egy tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk, egy kevés vizet öntünk alá és alufóliával letakarjuk. Közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 1 óra 15 percen át sütjük-pároljuk. Az utolsó kb. 20 percre levesszük róla a fóliát, hogy a pecsenye szép pirosasra sülhessen. Amikor kész, a tepsiből kiemeljük, és 10 -15 percig hűlni hagyjuk.

5. Következhet a tálalás. A húst kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egymástól 2-3 centi távolságra tálra rajuk. Most „hajkoronát” varázsolunk hozzá! A „frizura” nem egységes – hiszen az életben is sokszínű haj létezik. Az egyiket körberakhatjuk reszelt répával, a másikat cukkinival az egész fantázia kérdése!

6. Ehhez a nagyon mutatós pecsenyéhez „köretként” sok-sok zöldséget összevágunk, de használhatunk kész salátakeveréket is. Összeforgatjuk, és a salátaöntettel meglocsolva tesszük a hús mellé.

A leírásban szereplő Vidám karajszeletek recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (karaj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.