Fokhagymás, sajtos rántott szelet

Elkészítés módja
1. A húst jól kiverjük, enyhén megsózzuk, majd kb. 2 gerezd zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrém javával alaposan bedörzsöljük. A sajtot a tejföllel összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és a megmaradt, présen áttört fokhagymát (fokhagymakrémet) is hozzáadjuk.
2. Egyenletesen a karajszeletek egyik oldalára púpozzuk, a húst ráhajtjuk, ha kell, fogvájóval rögzítjük. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjjelen át érleljük.
3. Másnap a szokásos módon lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, és bő, forró olajban kb. 5 perc alatt megsütjük, végül papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
Fokhagymás, sajtos rántott szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Csirke- vagy pulykamellet, illetve borjúkarajt is süthetünk ugyanígy.
Nagyon finom lett!Köszönöm a receptet.