Lúdvári cigánypecsenye
Elkészítés módja
1. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, széleit, inas részeit bevágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatva sütésig félrerakjuk. (A szeletek ne kerüljenek egymásra!)
2. A szalonnát félcentis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, vékonyan fölszeleteljük. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A tojásokat egy tálba ütjük, enyhén megsózzuk, villával fölverjük.
3. Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi zsírt vagy 2 evőkanál olajat teszünk, a szalonnát hozzáadjuk, és kevergetve a zsírját kisütjük. Ekkor a hagymát rárakjuk, kevergetve megfonnyasztjuk, majd következik a kolbász és a paprika. Együtt pirítjuk pár percig. A paradicsomot rárakjuk, egy kicsit együtt pirítgatjuk, azután ráöntjük a tojást. Kevergetve sütjük, míg a tojás megkocsonyásodik.
4. Közben egy másik serpenyőben a többi zsírt (olajat) megforrósítjuk, és a lisztbe forgatott tarjaszeleteket oldalanként 2-3 perc alatt pirosasra sütjük rajta.
5. Következhet a gyors tálalás: négy fatál közepére karikákra vágott majd pirosasra sütött burgonyát halmozunk. Erre ráfektetjük a flekkent, a húsra pedig ráhalmozzuk a szalonnás, kolbászos, lecsós rántottát. Többféle lecsöpögtetett savanyúsággal körberakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.