Pusztapecsenye (mátrai borzaska)

Pusztapecsenye (mátrai borzaska) recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb. 12 dkg-os csont nélküli sertéskaraj
•  1 csapott kiskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 evőkanál finomliszt
a bundázáshoz:
•  2 tojás
•  fél kiskanál só
•  1 csokor petrezselyem
•  fél mokkáskanál őrölt köménymag
•  kb. 3 evőkanál finomliszt
•  1 evőkanál tejföl
•  2 gerezd fokhagyma
•  fél vöröshagyma
•  3-4 közepes burgonya
a tetejére:
•  2 dl tejföl
•  4-5 gerezd fokhagyma
•  fél csokor petrezselyem
a sütéshez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben meghempergetve félretesszük.

2. A bundázáshoz a tojásokat felverjük, megsózzuk, a fölaprított petrezselyemmel és a köménymaggal fűszerezzük, majd a liszttel meg a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, végül a meghámozott burgonyát belereszeljük.

3. A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk úgy, hogy az körben mindenhol bevonja. Következik a sütés, amire nagyon kell ügyelni. Ha az olaj hideg, a burgonyabunda lefolyik a húsról, ráadásul letapad az edény aljára; ha azonban túl forró, hirtelen pirul, és megéghet, anélkül, hogy a pecsenye átsülne.

4. A legjobb, ha egy széles szájú serpenyőben úgy kétujjnyi olajat forrósítunk, és a burgonyás masszából egy mokkáskanálnyit beleteszünk. Ha sercegve sülni kezd, de nem pirul erősen, akkor jó, belekerülhetnek a húsok. Ha a burgonyás massza hígra sikerült, egy kevés lisztet keverhetünk még bele.

5. Oldalanként kb. 3-3 percig kell sütni, majd lecsöpögtetjük, és tepsire fektetjük. Tetejükre tejfölt kenünk, és közepesen forróra előmelegített sütőben néhány perc alatt megforrósítjuk.

6. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, közepes lángon, egy kevés olajon kb. fél perc alatt megfuttatjuk, lecsöpögtetve a húsra szórjuk, végül az egészet fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Mivel a burgonyás bunda egyben laktató köret is, ezt a fogást önmagában, különféle salátákkal, savanyúságokkal tálaljuk.

Pusztapecsenye (mátrai borzaska) recepthez fűződő történet, jótanács

Amint a burgonyás masszát bekevertük, azonnal forgassuk bele és süssük a húst, mert ha sokat áll, megfeketedik. Ha nagyobb társaságnak készítjük, a húst megsüthetjük előre, és amikor a vendégek megérkeztek, csak a tejfölt kell rálocsolni, majd sütőbe tolni, és átforrósítani. Csirke- vagy pulykamellet, illetve borjúkarajt is süthetünk ugyanígy.

A leírásban szereplő Pusztapecsenye (mátrai borzaska) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (mátrai borzaska) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.