Kanászleves
Elkészítés módja
1. A kockára vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott leveszöldségeket. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd kissé megpirítjuk.
2. Lisztszórással besűrítjük, meghintjük egy kevés pirospaprikával, majd leveskockával felforralt vízben felengedjük. A felforralás közben sóval és borssal ízesítjük.
3. A darált sertéshúst összegyúrjuk a félig főtt rizzsel és nyers tojással, majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük.
4. A leveshez előbb hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd amikor felforrt, a húsos masszából gombócokat formázunk, és azokat is beletesszük. 25-30 perc alatt készre főzzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.