Erdélyi sertéstokány
Elkészítés módja
1. A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
2. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy deci vízzel.
3. Összekeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk, és ha közben túlságosan elpárolódna a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet, és ha elkészült ,forrón tálaljuk.
4. Ízlés szerint rizs-, burgonya-, vagy puliszkaköretet készíthetünk hozzá.
Kedves Pöttyös. Jó döntés, mert kiváló étel.
A hozzávalókat olvasva ez csak finom lehet!
Elkészítem.
Nagyon örülünk neki, hogy tetszett a menü.
Elkészítettem.
Nagggggggggggggggyon finom menü.
Köszönöm szépen.
Holnap elkészítem,de a húst már felszeltem kockákra,nem tudok már csíkra vágni sajnos.
Finom,férjmegtartó ebéd lesz.
Köszönöm a receptet.