Erdélyi sertéstokány

Erdélyi sertéstokány recept
Hozzávalók
•  80 dkg sertés apróhús
•  10 dkg füstölt húsos szalonna
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál paradicsompüré
•  2 dl száraz fehérbor
•  3 szál zellerzöld
• 
•  frissen őrölt bors

Elkészítés módja

1. A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

2. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy deci vízzel.

3. Összekeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk, és ha közben túlságosan elpárolódna a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet, és ha elkészült ,forrón tálaljuk.

4. Ízlés szerint rizs-, burgonya-, vagy puliszkaköretet készíthetünk hozzá.

A leírásban szereplő Erdélyi sertéstokány recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (tokány, sertéstokány) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Erdélyi sertéstokány recept - 5 hozzászólás

  1. admin
    admin #4559 2013. 04. 26. 18:06 Válasz

    Kedves Pöttyös. Jó döntés, mert kiváló étel.

  2. Pöttyös
    Pöttyös #4558 2013. 04. 26. 17:38 Válasz

    A hozzávalókat olvasva ez csak finom lehet!
    Elkészítem.

  3. admin
    admin #4394 2013. 04. 21. 21:29 Válasz

    Nagyon örülünk neki, hogy tetszett a menü.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #4379 2013. 04. 21. 15:43 Válasz

    Elkészítettem.
    Nagggggggggggggggyon finom menü.
    Köszönöm szépen.

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #4356 2013. 04. 20. 22:03 Válasz

    Holnap elkészítem,de a húst már felszeltem kockákra,nem tudok már csíkra vágni sajnos.
    Finom,férjmegtartó ebéd lesz.
    Köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Erdélyi sertéstokány recept - 5 hozzászólás

  1. admin
    admin #4559 2013. 04. 26. 18:06 Válasz

    Kedves Pöttyös. Jó döntés, mert kiváló étel.

  2. Pöttyös
    Pöttyös #4558 2013. 04. 26. 17:38 Válasz

    A hozzávalókat olvasva ez csak finom lehet!
    Elkészítem.

  3. admin
    admin #4394 2013. 04. 21. 21:29 Válasz

    Nagyon örülünk neki, hogy tetszett a menü.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #4379 2013. 04. 21. 15:43 Válasz

    Elkészítettem.
    Nagggggggggggggggyon finom menü.
    Köszönöm szépen.

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #4356 2013. 04. 20. 22:03 Válasz

    Holnap elkészítem,de a húst már felszeltem kockákra,nem tudok már csíkra vágni sajnos.
    Finom,férjmegtartó ebéd lesz.
    Köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.