Színbád pecsenye
Elkészítés módja
1. A húst 8 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, és 1 kiskanál sóval behintve félrerakjuk. A csirkemájat 1 evőkanálnyi nagyon apróra vágott hagymával 3 evőkanál olajon 6-7 perc alatt megpirítjuk. A tűzről levéve fél kiskanál sóval, a borssal, a majoránnával és a szerecsendióval meghintjük.
2. Minden hússzeletre 1-1 májat fektetünk, fölgöngyöljük, 1-1 szalonnával körbetekerjük. 2 evőkanál olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd egy kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőben, közepes lánggal kb.30 percig sütjük.
3. Közben a maradék fölaprított vöröshagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd a cikkekre vágott gombát rádobjuk. 5-6 percig kevergetve pirítjuk, fél kiskanál sóval meg a pirospaprikával megszórjuk. Azonnal, nehogy a paprika megégjen, 1 deci vizet ráöntünk, a paprikakrémmel tüzesítjük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, a gombához öntjük és 2-3 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
4. A körethez való hagymát megtisztítjuk, 4 milliméter vastagon fölszeleteljük, azután gyűrűire szedjük. A lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, majd bő, forró olajban úgy 3 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön róla.
5. A zöldmetéltet a többi tésztához hasonlóan kifőzzük, leszűrjük, és ha jól lecsöpögött, 4 tányér közepére halmozzuk. Minden adaghoz 2 májjal töltött pecsenyét rakunk átlósan elvágva, és a gombapaprikással körülöntjük. Végül a rántott hagymával az egészet megkoronázzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.