Színbád pecsenye

Színbád pecsenye recept
Hozzávalók
•  60 dkg kicsontozott sertéskaraj vagy szűzpecsenye
•  kb. 2 kiskanál só
•  8 csirkemáj
•  1 nagy vöröshagyma
•  8 evőkanál olaj
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 csapott kiskanál majoránna
•  késhegynyi reszelt szerecsendió
•  8 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
•  30 dkg csiperkegomba
•  1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany
•  1-1 dl tejföl és főzőtejszín
•  1 kiskanál finomliszt
a köretekhez:
•  2 vöröshagyma
•  3 evőkanál finomliszt
•  1 nagy tojás
•  4-5 evőkanál zsemlemorzsa
•  bő olaj a sütéshez
•  40 dkg zöldmetélt (nagyobb élelmiszer-áruházakban kapható)

Elkészítés módja

1. A húst 8 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, és 1 kiskanál sóval behintve félrerakjuk. A csirkemájat 1 evőkanálnyi nagyon apróra vágott hagymával 3 evőkanál olajon 6-7 perc alatt megpirítjuk. A tűzről levéve fél kiskanál sóval, a borssal, a majoránnával és a szerecsendióval meghintjük.

2. Minden hússzeletre 1-1 májat fektetünk, fölgöngyöljük, 1-1 szalonnával körbetekerjük. 2 evőkanál olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd egy kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőben, közepes lánggal kb.30 percig sütjük.

3. Közben a maradék fölaprított vöröshagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd a cikkekre vágott gombát rádobjuk. 5-6 percig kevergetve pirítjuk, fél kiskanál sóval meg a pirospaprikával megszórjuk. Azonnal, nehogy a paprika megégjen, 1 deci vizet ráöntünk, a paprikakrémmel tüzesítjük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, a gombához öntjük és 2-3 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

4. A körethez való hagymát megtisztítjuk, 4 milliméter vastagon fölszeleteljük, azután gyűrűire szedjük. A lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, majd bő, forró olajban úgy 3 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön róla.

5. A zöldmetéltet a többi tésztához hasonlóan kifőzzük, leszűrjük, és ha jól lecsöpögött, 4 tányér közepére halmozzuk. Minden adaghoz 2 májjal töltött pecsenyét rakunk átlósan elvágva, és a gombapaprikással körülöntjük. Végül a rántott hagymával az egészet megkoronázzuk.

A leírásban szereplő Színbád pecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj, csirkemáj recept
Még több karaj, csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.