Zöldséggel tűzdelt comb parajfelfújttal

Zöldséggel tűzdelt comb parajfelfújttal recept
Hozzávalók
•  3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  1 hosszúkás póréhagyma
•  1 kg sertéscomb egyben (inkább hosszúkás mint dundi darab)
•  1 evőkanál só
•  4-5 evőkanál olaj
•  1 evőkanál finomliszt
•  4.5 dl víz
•  1 mokkáskanál paradicsompüré (sűrített paradicsom)
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 kiskanál ételízesítő por
a parajfelfújthoz:
•  60 dkg friss paraj
• 
•  1 csapott kiskanál szódabikarbóna
•  4 tojás
•  0.5 dl főzőtejszín
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  késhegynyi reszelt szerecsendió
a forma kikenéséhez:
•  2-3 dkg vaj
•  2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A zöldségeket megtisztítjuk, leöblítjük. Ugyancsak megmossuk a zöldséghámozót (ha ezzel dolgoztunk), hogy a kétféle répát kisujjnyi vastagságúra faraghassuk vele. A pórét hasonlóan vékonyra meghámozzuk. A leeső zöldségforgácsot a mártáshoz eltesszük.

2. A húst megmossuk, leszárogatjuk, és rostjaival párhuzamosan, hosszában végig felszúrjuk, mégpedig annyi helyen, amennyi zöldséget faragtunk, ugyanis a következő lépés, hogy ezeket a nyílásokba toljuk.

3. Az így előkészített pecsenyét besózzuk, kiolajozott tepsibe tesszük, és a tetejét is meglocsoljuk olajjal. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 1 óra 10 percen át sütjük úgy, hogy az első félórában alufóliával lefedjük. Közben zsírjával gyakorta meglocsoljuk, a pecsenyét párszor megforgatjuk. Fontos, hogy a sült elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizzük, mert ha túl vastag, akkor belül még nyers maradhat.

4. Ha kész, zsírját lábasba töltjük, majd a zöldségforgácsot pár percig pirítjuk benne. A lisztet rászórjuk, kissé megpirítjuk, majd a vizet ráöntjük. A paradicsompürével meg a paprikakrémmel ízesítjük, a leveskockát belemorzsoljuk. Néha megkeverve 6-7 percig főzzük, majd átszűrjük. Akkor jó, ha híg mártáshoz hasonló.

5. A pecsenyét rostjaira (és a zöldségekre) merőlegesen felszeleteljük, pecsenyelevével körülöntve tálaljuk. Parajfelfújt és burgonyapüré illik hozzá köretnek.

6. Előbbihez a parajt többször váltott hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát lecsipkedjük. Ezután a leveleket enyhén sós, szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe dobjuk és 2-3 percig főzzük, attól számítva, hogy újra forrni kezd. Leszűrjük, kinyomkodjuk, majd a turmixgépbe tesszük a tojásokkal és a tejszínnel együtt. 1 csapott kiskanál sóval, a borssal meg a szerecsendióval pürésítjük.

7. Egy közepes tűzálló tálat vagy pudingformát kivajazunk, morzsával behintjük és a parajos masszát beleöntjük. Lábasba állítjuk, melyben annyi víz forrdogál, amennyi a forma feléig ér. Az edényt kis rést hagyva letakarjuk, a felfújtat kis lángon kb. 45 percig így gőzöljük. Amint kész, vágódeszkára borítjuk, felszeleteljük.

A leírásban szereplő Zöldséggel tűzdelt comb parajfelfújttal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.