Bicskás pecsenye

Elkészítés módja
1. A tarját 8 egyforma szeletre vágjuk, jól kiverjük, széleit meg inas részeit bevágjuk. A sóval és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük, a lisztbe forgatjuk, majd egy nagy serpenyőben a forró olajban oldalanként 4-4 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetve tálra rakjuk.
2. Visszamaradó zsírját elfelezzük. Az egyikben a lereszelt vöröshagymát közepes lángon, kevergetve 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a másik felében a szalonnát és a megtisztított gombafejeket sütjük meg.
3. Következhet a tálalás. A pecsenyéket a pirított hagymával megkenjük, a ropogós szalonnaszeleteket ráfektetjük, végül a tetejükre sült gombafejeket rakunk. Fatálon, savanyúságokkal és sült burgonyával tálaljuk. A tetejébe bugylibicskát tűzünk.
Bicskás pecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Pulyka- vagy csirkemellet is süthetünk hasonlóan.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.