Boros pecsenye
Elkészítés módja
1. A húst téglalap alakúra kiverjük, 1 kiskanál sóval behintve félrerakjuk.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és az olvasztott vajra dobjuk. Lefödve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A zsemléket 1 deci bor és 2 deci víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, a tojással összedolgozzuk. A borssal, a szegfűborssal, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, fél kiskanál sóval ízesítjük. A zsemlemorzsát beledolgozzuk, majd vastagabb csíkban a kiterített hússzeletek közepére halmozzuk.
3. Föltekerjük, akkor jó, ha a hús a töltelék fölött pontosan összeér, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk. Annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi pont ellepi, az ételízesítőt beleszórjuk. Ha forr, kis lángra állítjuk, 20 percig főzzük. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd a fóliából kicsomagoljuk. Ezután a maradék forró olajon megpirítjuk, újra félrerakjuk.
4. Visszamaradó zsírjában először a paradicsompürét, majd a lisztet pirítjuk fél percig, azután a maradék 1 deci borral és 2 deci ételízesítős főzővízzel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ha kell utánaízesítjük, azután leszűrjük, és tálaláskor a fölszeletelt pecsenye köré öntjük.
5. Petrezselymes vajas burgonya vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.