Boros pecsenye

Boros pecsenye recept
Hozzávalók
•  4 egyenként kb. 15 dkg-os sertéscomb szelet
•  1.5 kiskanál só
•  1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  10 dkg csiperkegomba
•  6 dkg vaj
•  2 zsemle
•  2 dl fehérbor
•  1 tojás
•  1 mokkáskanál őrölt fehér bors
•  1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
•  1 kis csokor petrezselyem
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
•  4 evőkanál olaj
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  1 mokkáskanál paradicsompüré
•  1 csapott kiskanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A húst téglalap alakúra kiverjük, 1 kiskanál sóval behintve félrerakjuk.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és az olvasztott vajra dobjuk. Lefödve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A zsemléket 1 deci bor és 2 deci víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, a tojással összedolgozzuk. A borssal, a szegfűborssal, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, fél kiskanál sóval ízesítjük. A zsemlemorzsát beledolgozzuk, majd vastagabb csíkban a kiterített hússzeletek közepére halmozzuk.

3. Föltekerjük, akkor jó, ha a hús a töltelék fölött pontosan összeér, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk. Annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi pont ellepi, az ételízesítőt beleszórjuk. Ha forr, kis lángra állítjuk, 20 percig főzzük. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd a fóliából kicsomagoljuk. Ezután a maradék forró olajon megpirítjuk, újra félrerakjuk.

4. Visszamaradó zsírjában először a paradicsompürét, majd a lisztet pirítjuk fél percig, azután a maradék 1 deci borral és 2 deci ételízesítős főzővízzel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ha kell utánaízesítjük, azután leszűrjük, és tálaláskor a fölszeletelt pecsenye köré öntjük.

5. Petrezselymes vajas burgonya vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Boros pecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.