Mangalicaszűz szalonnába göngyölve, ördögmártással
Elkészítés módja
1. A szűzpecsenye tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, esetleges inait is kivágjuk, majd a húst kb. 8 dkg-os szeletekre vágjuk. Mindegyiket egy szelet szalonnával körbetekerjük, majd megsózzuk, fűszerkeverékkel megszórjuk, és egy kevés olajjal megkenjük. Sütésig hűtőszekrénybe tesszük.
2. A mártáshoz a mogyoróhagymát megtisztítjuk, nagyon finomra vágjuk, majd a fölolvasztott vajon megpároljuk, azután az ecettel ízesítjük. A bort és az alaplevet ráöntjük, a borssal meg a fölaprított tárkonnyal fűszerezzük. Pár percig forraljuk, azután a tejszínnel simára kevert keményítővel sűrítjük. Megsózzuk, ha kell utánafűszerezzük.
3. Közben a hússzeleteket grillapon úgy sütjük meg, hogy a közepük szép rózsaszínű legyen, de véletlen se maradjon véres.
4. Tányérra rakjuk, a mártással körbelocsoljuk. Vajon párolt zöldségekkel tálaljuk. Ez úgy készül, hogy rózsáira szedett brokkolit és karfiolt, valamint bébirépát gőzben megpárolunk, kétféle spárgát előfőzünk, majd mindezeket lecsöpögtetjük, és vajban megpároljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.