Roston sült sertéskotlett édes-savanyú mangóval

Roston sült sertéskotlett édes-savanyú mangóval recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként 16-18 dkg-os csontos sertéskaraj
• 
•  frissen őrölt színes bors
•  2-3 evőkanál olaj
Az édes savanyú mangóhoz:
•  2 érett egyenként kb. 35 dkg-os mangó
•  1 piros vagy zöld hegyes erős paprika
•  1 púpozott evőkanál kristálycukor (lehet barna cukor is)
•  3 evőkanál vörösborecet
•  2 dl narancslé
•  fél citrom leve
A glasszírozott (fényezett) lila hagymához:
•  3-4 közepes fej lila hagyma
•  1 evőkanál kristálycukor
•  4 dkg vaj
•  1 mokkáskanál őrölt gyömbér
•  fél citrom leve
•  0.5 dl narancslé
•  1 evőkanál meggylekvár
•  frissen őrölt fekete bors
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket a csontnál bevágjuk, hogy majd biztosan átsüljenek. Éppen csak egy kicsit klopfoljuk ki, megsózzuk, megborsozzuk, és sütésig félrerakjuk.

2. Az édes-savanyú mangóhoz a mangót meghámozzuk, és lapjában úgy vágjuk félbe, hogy a magját kiemelhessük. Ezután a gyümölcsöt 0,5 centi vastagon fölszeleteljük. A paprikát, miután félbevágva kicsumáztuk, nagyon apró kockákra aprítjuk. A cukrot egy magas peremű serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, majd az ecetet, a narancslevet és a citromlevet ráöntjük. 3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik, a mangót rárakjuk, éppen csak megforrósítjuk, végül a paprikakockákat is rádobjuk.

3. A glasszírozott lila hagymához a hagymát megtisztítjuk, közepesen vastag cikkekre vágjuk, amiket szétszedegetünk. A cukrot egy magas peremű serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. A vajat rárakjuk, a gyömbérrel fűszerezzük, a citrom- és a narancslevet ráöntjük. Fél perc alatt sűrűre forraljuk, a lekvárt belekeverjük. A hagymát rárakjuk, és rázogatva 4-5 perc alatt átforgatjuk, közben enyhén megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

4. Egy bordázott vasserpenyőben 2-3 evőkanál olajat megforrósítunk, és a karajokat 7-8 perc alatt megsütjük rajta. Közben többször megforgatjuk.

5. Tálaláskor a hússzeleteket tányérra rakjuk, és a megforrósított glasszírozott hagymával, valamint az ugyancsak megforrósított édes-savanyú mangóval körítjük. Nagyétkűeknek vadrizst is adhatunk még hozzá.

A leírásban szereplő Roston sült sertéskotlett édes-savanyú mangóval recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.