Roston sült sertéskotlett édes-savanyú mangóval

Elkészítés módja
1. A hússzeleteket a csontnál bevágjuk, hogy majd biztosan átsüljenek. Éppen csak egy kicsit klopfoljuk ki, megsózzuk, megborsozzuk, és sütésig félrerakjuk.
2. Az édes-savanyú mangóhoz a mangót meghámozzuk, és lapjában úgy vágjuk félbe, hogy a magját kiemelhessük. Ezután a gyümölcsöt 0,5 centi vastagon fölszeleteljük. A paprikát, miután félbevágva kicsumáztuk, nagyon apró kockákra aprítjuk. A cukrot egy magas peremű serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, majd az ecetet, a narancslevet és a citromlevet ráöntjük. 3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik, a mangót rárakjuk, éppen csak megforrósítjuk, végül a paprikakockákat is rádobjuk.
3. A glasszírozott lila hagymához a hagymát megtisztítjuk, közepesen vastag cikkekre vágjuk, amiket szétszedegetünk. A cukrot egy magas peremű serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. A vajat rárakjuk, a gyömbérrel fűszerezzük, a citrom- és a narancslevet ráöntjük. Fél perc alatt sűrűre forraljuk, a lekvárt belekeverjük. A hagymát rárakjuk, és rázogatva 4-5 perc alatt átforgatjuk, közben enyhén megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
4. Egy bordázott vasserpenyőben 2-3 evőkanál olajat megforrósítunk, és a karajokat 7-8 perc alatt megsütjük rajta. Közben többször megforgatjuk.
5. Tálaláskor a hússzeleteket tányérra rakjuk, és a megforrósított glasszírozott hagymával, valamint az ugyancsak megforrósított édes-savanyú mangóval körítjük. Nagyétkűeknek vadrizst is adhatunk még hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.