Sertésborda hentes módra

Elkészítés módja
1. A húst 4 vagy 8 szeletre vágjuk, egyenként kissé kiverjük, megsózzuk és félretesszük.
2. A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, és egy serpenyőben, 1 evőkanál olajat ráöntve a zsírját kis lángon kisütjük. Közben a sonkát és az uborkát ugyanígy fölcsíkozzuk. A szalonnán először a sonkát pirítjuk 1-2 percig, majd az uborkát, azután a paradicsompürét adjuk hozzá, megborsozzuk, fél mokkáskanál sóval ízesítjük.
3. A liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, 2 deci vízzel fölöntjük. Épp csak 1 percig forraljuk, ezalatt leve egy kicsit besűrűsödik. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
4. A húst a maradék olajon a közepesnél erősebb lánggal oldalanként 2-3 percig sütjük, lecsöpögtetjük. A sonkás, uborkás raguval leöntve tálaljuk. Sült burgonya és párolt rizs illik köretnek hozzá.
Sertésborda hentes módra recepthez fűződő történet, jótanács
Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük. Sütés előtt a hússzeleteket finomlisztben is megforgathatjuk. Eredeti változatában az elősütött húst pecsenyelében puhára párolják. A szalonnát megpirítják, hozzáforrósítják a sonkát, majd belekeverik az uborkát, és így adják a puha szaftos karajhoz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.