Citromos-sonkás sertésérmék
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiverjük, sóval borssal bedörzsöljük. Egy fém fülű serpenyőben kevés olajon oldalanként 5-6 perc alatt elősütjük, majd a serpenyőben hagyva a tűzről lehúzzuk. Mindegyik húsra 2-2 szelet sonkát fektetünk. A citromot megmossuk, fél centi vastag karikákra szeljük, és a sonka tetejére rakjuk.
2. A zsemléket lereszeljük, a vajjal meg a fölaprított citromfűvel összekeverjük, majd a citromkarikákra morzsoljuk. A serpenyőt, előmelegített sütőbe toljuk, 180°C-on 15 percig sütjük. Ekkor a borral meglocsoljuk és még kb. 10 percig sütjük. Köretnek krokett vagy pirított burgonya illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.