Rácpecsenye
Elkészítés módja
1. A sütőt forróra (210 °C; légkeveréses sütő 190 °C) előmelegítjük. A tarját egyenként nem túl vékonyra kiverjük, széleit és inas részeit éles késsel bevágjuk, különben a pecsenye sütés közben összeugrik.
2. Ezután a húst mindkét oldalán megsózzuk, 1 mokkáskanál borssal behintjük. 4, nagyobb füzet méretű alufólia lapot egymás mellé terítünk, az olajjal megkenjük, a tarjaszeleteket ráfektetjük. A mustárt a Piros Arannyal összekeverjük, a húsra kenjük. A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk. A hagymát nagyon vékonyan felszeleteljük, gyűrűire szedjük; a paprikát meg a paradicsomot valamivel vastagabb karikákra vágjuk, és ebben a sorrendben a húsra rakosgatjuk.
3. A tejfölt a pirospaprikával meg a maradék borssal fűszerezzük, a rakottas tetejére locsoljuk. A fóliát ráhajtjuk – akkor jó, ha felül összefogjuk, így nem ragad a tejfölbe –, és tepsire rakjuk. Az előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
4. Resztelt burgonya vagy rösztike illik hozzá köretnek.
Rácpecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Sertéstarja helyett csirkemellet vagy valamilyen kedvünkre való halfilét – például afrikai harcsát – is süthetünk ugyanígy.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.