Whiskys mártásban sült oldalas

Elkészítés módja
1. Az oldalast megmossuk, majd 8 vagy 12 részre vágjuk, és annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi éppen ellepi. A leveskockát belemorzsoljuk, és lefödve, kis lángon kb. 35 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, de levét félretesszük.
2. A borsot, a pirospaprikát, a csiliport, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és a sót az olajba keverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük.
3. A mártáshoz való zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a szárzellert körömnyi darabokra, a fokhagymát finomra vágjuk. Együtt az olvasztott vajra dobjuk, és közepes lángon 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük. A hús főzőlevéből kb. 7 decinyit a pirított zöldségre merünk. Az ecettel, a paradicsompürével, a barna cukorral és a whiskyvel ízesítjük, 2-3 percig forraljuk. Akkor jó, ha híg mártás lesz belőle. Ha kell utánasózzuk, borsozzuk.
4. Az előfőzött húst tűzálló tálba rakjuk, a mártással leöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 40 percig sütjük, közben gyakran megforgatjuk. Párolt rizs és sült paprika – ezt csak idényben készítsük – illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.