Tanyasi sertésborda
Elkészítés módja
1. A szalonnát egycentis kockákra, a megtisztított vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A májat is egycentis kockákra aprítjuk, a megtisztított gombát fölszeleteljük.
2. A szalonnát 1 evőkanál olajon, egy serpenyőben a hagymával 1-2 percig pirítjuk, azután a májjal meg a gombával pirítjuk tovább. 3-4 perc után beleszórjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a fölaprított petrezselyemmel, végül a kisujjnyi csíkokra metélt marinált paprikát is belekeverjük.
3. A karajt 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. A maradék olajban, egy serpenyőben, nagy lángon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
4. Tálaláskor a gombás, májas, paprikás raguval leöntjük. Sült hasábburgonya, savanyúság és fejes saláta illik köretnek hozzá.
Tanyasi sertésborda recepthez fűződő történet, jótanács
Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük. Sütés előtt a hússzeleteket finomlisztben is megforgathatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.