Részeges tarja

Részeges tarja recept
Hozzávalók
•  8 szelet sertéstarja (egyenként kb. 20 dkg)
•  1 csomag flekken gyorspác
•  2 dl olaj
•  2 evőkanál mustár
•  3 nagy vöröshagyma
•  1 kupica vodka
•  2 dl sör
A sütéshez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. A flekken gyorspácot az olajjal és mustárral összekeverjük, majd a húsra öntjük. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük.

2. Közben a hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük és gyűrűire szedjük. Egy mélyebb tál aljára egy sor hagymát szórunk, majd a pácolt hús felét rásorakoztatjuk, majd a maradék hússal befedjük és ezután még egy sor hagymát fektetünk rá. A vodkával meglocsoljuk, a sört ráöntjük, végül letakarjuk és még egy fél órára visszatoljuk a hűtőszekrénybe.

3. Sütéskor a hússzeleteket a hagymával együtt rostsütő lapra fektetjük és oldalanként, kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Közben a páclével locsolgatjuk. A maradék sört megisszuk (amúgy is meleg van!).

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.