Perui malacnyárs

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd bőröstül kb. kétcentis kockákra vágjuk. Az összes fűszert és a sót összekeverjük, jól a húsba dörzsöljük. Lefóliázva 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Másnap a húskockákat szorosan egymás mellé, enyhén megolajozott hurkapálcákra fűzzük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük (félidőben megfordítjuk, lecsöpögő zsírjával megkenjük).
3. Alufóliában sült burgonyával és friss salátafélékkel kínáljuk.
Perui malacnyárs recepthez fűződő történet, jótanács
A fűszeres érlelés előtt a felkockázott malachúst néhány órára hideg tejbe is áztathatjuk, így sütés után omlósabb lesz. Fontos, mielőtt a fűszerekkel bedörzsöljük, jól le kell szárogatni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.