Perui malacnyárs

Perui malacnyárs recept
Hozzávalók
•  60 dkg kicsontozott malackaraj
•  2 evőkanál őrölt borskeverék (legjobb a fekete a fehér a zöld és a piros fajtát egyaránt tartalmazó)
•  3 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 kiskanál őrölt kömény
•  1 kiskanál origano
•  2 csapott kiskanál frissen reszelt gyömbér
•  1 kiskanál zsályalevél (a szárítottból feleannyi kell)
•  1 csapott kiskanál só
a sütéshez:
•  5-6 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd bőröstül kb. kétcentis kockákra vágjuk. Az összes fűszert és a sót összekeverjük, jól a húsba dörzsöljük. Lefóliázva 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.

2. Másnap a húskockákat szorosan egymás mellé, enyhén megolajozott hurkapálcákra fűzzük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük (félidőben megfordítjuk, lecsöpögő zsírjával megkenjük).

3. Alufóliában sült burgonyával és friss salátafélékkel kínáljuk.

Perui malacnyárs recepthez fűződő történet, jótanács

A fűszeres érlelés előtt a felkockázott malachúst néhány órára hideg tejbe is áztathatjuk, így sütés után omlósabb lesz. Fontos, mielőtt a fűszerekkel bedörzsöljük, jól le kell szárogatni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.