Narancsos sült borda

Elkészítés módja
1. A húst 8 szeletre vágjuk, kiverjük, a széleit behasítjuk, majd megsózva, megborsozva félrerakjuk.
2. A narancsokat jól megmossuk. Az egyiknek a héját vékonyan lefejtjük úgy, hogy a fehér bundájából ne maradjon rajta. Vékony csíkokra vágjuk, egy lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A fele cukorral ízesítjük, 5 percig főzzük, majd félrehúzzuk.
3. A „lemeztelenített” narancsot egy másikkal együtt kifacsarjuk. Kb. 2 deci levet nyerünk, amit átszűrünk. Maradt még két narancsunk, amiket úgy hámozunk meg, hogy a gyümölcs húsán ne maradjon a fehér hártyából. Ezután karikákra vágjuk.
4. A vajat fölolvasztjuk, a hússzeleteket nagy lángon, oldalanként 3-3 percig sütjük benne. Lecsöpögtetve félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában 1 evőkanál cukrot világosbarnára karamellizálunk, a lisztet beleszórjuk. Épp csak fél perc alatt megfuttatjuk, a narancslevet ráöntjük. 1-2 percig forraljuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígíthatjuk.
5. A húsokat tányérra rakjuk, a narancskarikákat ráfektetjük, majd a forró narancsos mártással leöntjük. A puha, lecsöpögtetett narancshéjjal díszítjük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.