Narancsos sült borda

Narancsos sült borda recept
Hozzávalók
•  60 dkg kicsontozott sertéskaraj
•  fél evőkanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  4 narancs
•  2 evőkanál kristálycukor
•  5 dkg vaj
•  1 csapott kiskanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A húst 8 szeletre vágjuk, kiverjük, a széleit behasítjuk, majd megsózva, megborsozva félrerakjuk.

2. A narancsokat jól megmossuk. Az egyiknek a héját vékonyan lefejtjük úgy, hogy a fehér bundájából ne maradjon rajta. Vékony csíkokra vágjuk, egy lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A fele cukorral ízesítjük, 5 percig főzzük, majd félrehúzzuk.

3. A „lemeztelenített” narancsot egy másikkal együtt kifacsarjuk. Kb. 2 deci levet nyerünk, amit átszűrünk. Maradt még két narancsunk, amiket úgy hámozunk meg, hogy a gyümölcs húsán ne maradjon a fehér hártyából. Ezután karikákra vágjuk.

4. A vajat fölolvasztjuk, a hússzeleteket nagy lángon, oldalanként 3-3 percig sütjük benne. Lecsöpögtetve félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában 1 evőkanál cukrot világosbarnára karamellizálunk, a lisztet beleszórjuk. Épp csak fél perc alatt megfuttatjuk, a narancslevet ráöntjük. 1-2 percig forraljuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígíthatjuk.

5. A húsokat tányérra rakjuk, a narancskarikákat ráfektetjük, majd a forró narancsos mártással leöntjük. A puha, lecsöpögtetett narancshéjjal díszítjük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Narancsos sült borda recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.