Húsgombóc egresmártásban

Húsgombóc egresmártásban recept
Hozzávalók
a húsgombóchoz::
•  70 dkg darált sertéshús
•  10 dkg (kb.1 dl) rizs
•  1 tojás
• 
a mártáshoz:
•  40 dkg friss egres (idényen kívül fagyasztott)
•  1- 2 evőkanál kristálycukor
•  fél csokor kapor
•  egy kis pohár (150 gramm) tejföl
•  2 evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A húst a megmosott, lecsöpögtetett rizzsel és a tojással, kb. 1 kiskanál sóval ízesítve összedolgozzuk. Megnedvesített kézzel 16 kis gombócot formálunk belőle. Egy lábasban kb. 1 liter vizet forralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük, majd belerakjuk a húsgombócokat. Kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefedjük, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük.

2. Közben az egrest megtisztítjuk, egy lábasba rakjuk, a cukrot és a finomra vágott kaprot rászórjuk. Amikor a húsgombóc kész, szűrőlapáttal kiemeljük. Főzőlevéből 6 decinyit a gyümölcsre szűrünk, és már tehetjük is a tűzre. Ha forr, kis lángra állítjuk, 5-6 percig főzzük, ezalatt az egres majdnem megpuhul.

3. A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. Először az egres főzőlevéből adunk hozzá egy keveset, így öntjük a többihez. Kevergetve pár percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, egy keveset még hozzáadunk a gombócok szűrt főzőlevéből.

Ha kell, utánasózzuk, cukrozzuk. A húsgombócokat belerakjuk, és már tálalhatjuk is.

A leírásban szereplő Húsgombóc egresmártásban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.