Húsgombóc egresmártásban
Elkészítés módja
1. A húst a megmosott, lecsöpögtetett rizzsel és a tojással, kb. 1 kiskanál sóval ízesítve összedolgozzuk. Megnedvesített kézzel 16 kis gombócot formálunk belőle. Egy lábasban kb. 1 liter vizet forralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük, majd belerakjuk a húsgombócokat. Kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefedjük, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
2. Közben az egrest megtisztítjuk, egy lábasba rakjuk, a cukrot és a finomra vágott kaprot rászórjuk. Amikor a húsgombóc kész, szűrőlapáttal kiemeljük. Főzőlevéből 6 decinyit a gyümölcsre szűrünk, és már tehetjük is a tűzre. Ha forr, kis lángra állítjuk, 5-6 percig főzzük, ezalatt az egres majdnem megpuhul.
3. A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. Először az egres főzőlevéből adunk hozzá egy keveset, így öntjük a többihez. Kevergetve pár percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, egy keveset még hozzáadunk a gombócok szűrt főzőlevéből.
Ha kell, utánasózzuk, cukrozzuk. A húsgombócokat belerakjuk, és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.