Sertésszűz szeletek vajas polentával, paprikamártással
Elkészítés módja
1. A sertésszüzet lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit megklopfoljuk, sóval, az őrölt színes borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal, és 2-3 órát hűtőbe tesszük pácolódni. Ezután a forró serpenyőben, saját pácoló olajával pirosra sütjük.
2. A körethez a vizet sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt parmezán sajtot. Most forrón alufóliára öntjük, majd ha kissé kihűlt, szorosan felcsavarjuk, és kihűtjük. Ezután, leszedjük róla a fóliát, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a forró vajon minden oldalukat pirosra sütjük.
3. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát, és kissé megfuttatjuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és a zöldséglevessel krémesre főzzük. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük.
4. Tálaláskor a forró polentát, a sertésszűz szeleteket ízlésesen tányérra rendezzük, majd körbelocsoljuk a paprikamártással, és friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.