Szíve-nyelve leves
Elkészítés módja
1. A szívet meg a nyelvet megtisztogatjuk, gondosan megmossuk, 1x1 centis kockákra vágjuk, majd kb. 1,5 liternyi vizet öntünk rá. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, a belsőséghez adjuk, megsózzuk, és a zúzott fokhagymával, az egész borssal meg a babérlevéllel fűszerezzük. Kis lángon lefödve kb. kétharmad puhulásig főzzük, ez nagyjából 1 óra.
2. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk, a belsőséghez adjuk. További 20 percig főzzük.
3. A burgonyát meghámozzuk, kb. 2 centis kockákra vágjuk, a készülő leveshez adjuk, kb. 20 perc alatt együtt puhára főzzük.
4. Közben az olajból meg a lisztből késhegynyi pirospaprikával rántást készítünk. Amikor kihűlt, a mustárral, a tejföllel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a levesbe öntjük. Néhány percig kevergetve forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik, végül utánafűszerezzük, és a jól megmosott citrom kifacsart levével pikánsra ízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.