Rostonsült sertésszűz, zelleres zöldborsópürével

Rostonsült sertésszűz, zelleres zöldborsópürével recept
Hozzávalók
•  60 dkg sertésszűz
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 evőkanál grill-fűszerkeverék
•  5 evőkanál olaj
A borsópüréhez:
•  20 dkg cukorborsó
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  1 kiskanál cukor
•  10 dkg angolzeller (szárzeller)
•  10 dkg vaj
• 
•  őrölt fekete bors
•  fél csokor friss koriander
•  fél citrom kifacsart leve
•  1 dl főző tejszín

Elkészítés módja

1. A sertésszüzet megmossuk, lehártyázzuk, majd fölszeleteljük. Kissé kiverjük, sóval borssal meg a grillfűszerrel bedörzsöljük, letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órát állni hagyjuk.

2. Közben elkészítjük a köretet. Ehhez a héjából kifejtett cukorborsót lábasba töltjük, annyi vizet öntünk rá amennyi éppen ellepi, az ételízesítő port rászórjuk, a cukorral ízesítjük, majd közepes lángon puhára főzzük. A zellert megmossuk, vékony szeletekre vágjuk majd a borsóhoz adjuk és együtt puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.

3. A vajat fölolvasztjuk, a zelleres borsót rádobjuk, rázogatva átforrósítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított korianderrel fűszerezzük, a citrom levével pikánsra ízesítjük. A tűzről lehúzva kézimixerrel pürésítjük.

4. A húst a fölhevített olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük, majd a zöldborsópürével kínáljuk.

A leírásban szereplő Rostonsült sertésszűz, zelleres zöldborsópürével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sertésszűz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.