Rostonsült sertésszűz, zelleres zöldborsópürével
Elkészítés módja
1. A sertésszüzet megmossuk, lehártyázzuk, majd fölszeleteljük. Kissé kiverjük, sóval borssal meg a grillfűszerrel bedörzsöljük, letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órát állni hagyjuk.
2. Közben elkészítjük a köretet. Ehhez a héjából kifejtett cukorborsót lábasba töltjük, annyi vizet öntünk rá amennyi éppen ellepi, az ételízesítő port rászórjuk, a cukorral ízesítjük, majd közepes lángon puhára főzzük. A zellert megmossuk, vékony szeletekre vágjuk majd a borsóhoz adjuk és együtt puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
3. A vajat fölolvasztjuk, a zelleres borsót rádobjuk, rázogatva átforrósítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított korianderrel fűszerezzük, a citrom levével pikánsra ízesítjük. A tűzről lehúzva kézimixerrel pürésítjük.
4. A húst a fölhevített olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük, majd a zöldborsópürével kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.