Borzas sertésszűz, lecsó és burgonyatextúrákkal

Borzas sertésszűz, lecsó és burgonyatextúrákkal recept
Hozzávalók
A sertésszűzhöz:
•  2 db sertésszűz
• 
•  fekete bors
•  2 db tojás
•  30 dkg tisztított burgonya
•  15 dkg liszt
•  1 csomó petrezselyemzöld
•  1 l étolaj
A lecsóhoz (piramis):
•  1 db vöröshagyma
•  8 dkg füstölt szalonna
•  3 db tv-paprika
•  2-3 db paradicsom
• 
•  1 teáskanál fűszerpaprika
•  2-3 gerezd fokhagyma
•  agar-agar
A lecsópapírhoz:
•  20 dkg lecsó püré
•  1 evőkanál kristálycukor
A petrezselymes burgonyához:
•  1 kg tisztított burgonya
• 
•  2 evőkanál vaj
•  1 csokor petrezselyemzöld
•  sáfrány
•  A burgonya espuma-hoz (burgonyahab)
•  50 dkg tisztított burgonya
•  2 evőkanál olvasztott vaj
•  1 dl tejszín
•  3 db tojásfehérje
• 

Elkészítés módja

1. A lehártyázott egész sertésszüzet sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Közben elkészítjük a „borzas” tésztát. A lereszelt burgonyához sót, borsot majd tojást, lisztet, durvára vágott petrezselyemzöldet adunk. Jól elkeverjük, és ezzel a sűrű „tésztával” bevonjuk a húst. 180 °C-os bő olajban 2-3 percig sütjük. Ez az idő elég ahhoz, hogy a burgonya megsüljön, viszont kevés, hogy a hús átsüljön. Ezért miután kivettük az olajból, sütőben 180 °C-on sütjük, amíg a maghőmérséklete a 63-65 °C-ot eléri.

2. A lecsópiramishoz egy klasszikus házi lecsót készítünk. Tehát a kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd benne a felkarikázott vöröshagymát lepirítjuk. Sózzuk, majd fűszerpaprikát, cikkekre vágott tv-paprikát, paradicsomot, valamint zúzott fokhagymát adunk hozzá, amit 10-15 percig főzünk. Ha kell, kevés vízzel felöntjük. Ezután turmixgépben pürésítjük, majd újra felmelegítjük, és agar-agar-t keverünk hozzá. Gyorsan szilikon formákba töltjük, és kidermesztjük. Ha kihűlt, kiszedjük a formákból. Tálalás előtt pár percig 60-70 °C-os sütőben melegítjük.

3. A lecsópapírhoz a már elkészített lecsópüréből egy keveset félreteszünk és kristálycukorral elkeverünk. Ezt vékonyan egy szilikonlapra kenjük és 120-130 °C-os sütőben pár percig sütjük. Mikor kivesszük, gyorsan kör alakú kiszúróval karikákat szúrunk ki belőle. Ezt gyorsan kell végezni, mert törik.

4. A petrezselymes burgonyához a krumplit téglap alakúra formázzuk és a belsejét karalábévájó segítségével kivájjuk. Sós, sáfrányos gyöngyöző vízben puhára főzzük. Ha megfőtt jeges vízbe tesszük pár percre, hogy nehogy szétfőjön! Tálalás előtt egy percre forrásban lévő vízbe tesszük, leszárítjuk és olvasztott vajban megfuttatott vágott petrezselyemzölddel meglocsoljuk. Az üreges részbe töltjük a burgonya espuma-t.

5. Elkészítjük a burgonyahabot. Ehhez a burgonyát sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Turmixgépben olvasztott vajjal, tejszínnel, tojásfehérjével krémes állagúra pürésítjük. Ezután ISI szifonba töltjük és 2 db patront teszünk bele. 70-75 °C-os vízfürdőbe állítjuk 30-35 percre. Ezután a burgonyákba töltjük a habot.

6. Az elkészült hússzeleteket tányérra tesszük és a kész textúrákat köré rakjuk, végül díszítjük.

A leírásban szereplő Borzas sertésszűz, lecsó és burgonyatextúrákkal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lecsó, sertésszűz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.