Zöldspárgás sertésszűz citromos sajtmártással

Zöldspárgás sertésszűz citromos sajtmártással recept
Hozzávalók
•  60 dkg sertésszűz
•  őrölt fekete bors
• 
•  olaj
•  50 dkg zöldspárga
•  1 citrom
a mártáshoz:
•  5 dkg vaj
•  4 evőkanál finomliszt
•  3.5 dl tej
•  őrölt fehér bors
• 
•  fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
•  1 tojássárgája
•  fél citrom leve
•  15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés módja

1. A hús vékony fehér hártyáját lefejtjük, megmossuk, leszárogatjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a fölhevített olajon, oldalanként 2-3 perc alatt elősütjük. Kissé beolajozott tepsire fektetjük és félrerakjuk.

2. A spárga vékony héját lehúzzuk, kissé fás végét levágjuk, majd gyöngyözve forró, enyhén sós, citromos vízben 3-4 percig főzzük. (ezt hívjuk „blansírozásnak”) Ezután szűrőlapáttal hidegvízbe szedjük, lehűtjük, majd egy tiszta konyharuhára fektetjük, és a nedvességet jól leitatjuk róla.

3. Ezután elkészítjük a mártást. Ehhez a vajat megolvasztjuk, a lisztet kissé megfuttatjuk rajta (vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg!), majd kevergetve, a kissé fölmelegített tejet apránként hozzáadjuk, és kis lángon sűrű mártássá főzzük. A tűzről lehúzva megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, végül a tojássárgáját meg a citromlét is belekeverjük. Kissé kihűtjük, majd a sajt felét is beledolgozzuk

4. A spárgát akkora darabokra vágjuk, amekkora a hús, a leeső végeit, pedig fölkarikázva a sajtmártásba keverjük. Mindegyik hússzeletre három-három spárgafejet rakunk, majd a mártással bevonjuk, úgy, hogy a spárga fejek kissé kilátszódjanak alóla. A maradék sajttal megszórjuk, majd forró sütőben (180°C-on, légkeveréses sütőben 165°C), kb 15 perc alatt megsütjük. Friss salátával vagy pirított burgonyával, rizzsel körítjük.

A leírásban szereplő Zöldspárgás sertésszűz citromos sajtmártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sertésszűz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.